knä injektioner för smärta

Knäsmärta kan bero på skador på knäleden eller omgivande strukturer. Enligt Merck. com, den mediala säkerheter och främre korsband är de vanligast skadade knä strukturer

Injektioner

Beroende på vilken typ av skada kommer lämpliga injektionslösning väljas ut. Flera behandlingar kan vara nödvändiga för att uppnå önskat resultat.

Kortison

Kortison är ett antiinflammatoriskt läkemedel som injiceras direkt i knäleden. Det används för att behandla människor med allvarlig inflammation och smärta.

Supartz Injektioner

Supartz (natriumhyaluronat) injektioner används för att lindra knäsmärta som orsakas av artros i knä. Detta ämne fungerar som ett smörjmedel för knäleden.

Prolotherapy Injektioner

Prolotherapy innebär att injicera ett milt irriterande (sockerlösning) i skadade vävnader såsom senor och ligament. Den irriterande orsakar en inflammatorisk reaktion, som sedan signalerar kroppen att börja läka sig själv.

Trombocyter rich plasma (PRP) terapi

trombocyter rich plasma terapi sprutar patientens egna blodplättar i den skadade vävnaden. Trombocyterna har en hög koncentration av tillväxt faktorer som höjer vävnad återhämtning.

Varningar

Efter injektioner kan det finnas ömhet och rodnad vid injektionsstället. Vissa personer kan vara allergiska mot den injicerbara lösningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.