litium och leverfunktion

Litium har använts som en medicin behandling för personer som lider av maniska och bipolär sjukdom sedan 1950-talet, enligt Web Elements. Och medan litium verkar naturligt i kroppen i minimala mängder, kan en alltför hög nivå avsevärd försämring kroppslig funktion. Det är effekter på levern kan vara särskilt skadligt

Litium

Litium är en naturligt förekommande material, listas som nummer tre på periodiska systemet, enligt Web Elements. Det upptäcktes först 1817 av Johan August Arfvedson som en komponent i petalite malm mineral. Det ges som en salt förening när de används i behandling av maniska och bipolär sjukdom. Litium är den lättaste av alla metaller och klassas som en alkalimetall. Sammantaget tjänar ingen biologisk funktion för att upprätthålla den naturliga balansen i miljön, eller inom levande organismer.

Leverfunktionstest

Som den största organ i kroppen, levern fungerar också som en galla som utsöndrar körtel som hjälper till att reglera matsmältningen och bortskaffande av avfall, enligt MedicineNet. Levern reglerar också många andra funktioner i kroppen, av vilka vissa innehåller protein, kolhydrater och fett processer metabolism. Den spelar också en viktig roll i att ta bort gifter ur kroppen och gör det möjligt för tarmarna att absorbera fett och vitaminer. Litium: s primära effekter på levern har att göra med dess kemiska smink som salt förening.

Litium Effekter

Natrium nivåer i kroppen påverkar en persons tendens maniska beteende, enligt Drugs. com. Användningen av litium vid behandling av maniska och bipolär sjukdom arbetar för att minska eller eliminera maniska episoder och stabilisera en persons kropp kemi. När det gäller biologiska funktion är Litium klassificeras som en mindre giftiga medel som kan skapa kemisk obalans i kroppen, enligt Web Elements. När toxiska nivåer finns, kan biverkningar som muskelsvaghet, trötthet, brist på samordning och kräkningar uppträda.

Blodprov

Risken att utveckla toxiska nivåer av litium i kroppen beror på en persons individuella kroppens kemi. I behandling, är den mest effektiva dosen uppnås när nivåerna ligger just under toxiska nivåer, enligt psykiatrisk vård. För att förebygga risken för leverskada, individen ska ta ett antal tester lever panel som kontrollerar för litium i blodet. Schemalagd EKG och njurfunktionstester är också nödvändiga när på denna drog, enligt Laboratorietester Online. När man börjar använda ut, är första blodprov var tre till fyra dagar under en period av en månad. Uppföljande tester utförs sedan var och en till två månader därefter.

Förebyggande /Lösning

Biverkningar symtom är vanligtvis det första tecknet på förhöjda Litium blodet. Som litium salt komponent utgör den största risken för toxicitet, dricka mycket vätska får hjälpa till att förebygga höga nivåer byggs upp i kroppen, enligt Drugs. com. När den drogen, tung träning och överdriven svettning kan snabbt torkar kroppen, vilket ytterligare ökar risken för överskott i blodet. I vissa fall kan sömnighet visas som en ofarlig bieffekt av drogen, så individer kan vara bra att iaktta försiktighet vid bilkörning eller användning av maskiner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.