samverka pygeum & nässlor rot

The National Kidney och urologiska sjukdomar Clearinghouse uppskattar att minst 25 procent av männen i 40-årsåldern kommer att drabbas av godartad prostataförstoring (BPH), en icke-cancerogena utvidgning av prostatakörteln. Även om både nässlor rot och pygeum behandla BPH när de används var för sig, visar dokumenterade bevis för att när de används tillsammans, adresser att samverka de två örter kärnan symtomen på villkoret långt mer effektivt

Fakta

En vintergröna träd som växer i högre höjder i centrala och södra Afrika, pygeum, även känd som pygeum africanum, erbjuder många hälsofördelar. Naturmedel används endast barken på trädet. Nässla, växer också kallas Urtica dioica rikligt nära stränder i tempererade områden i världen. Nettle kosttillskott kan antingen innehålla frysa torkade bladen eller roten av nässlor anläggningen.

Betydelse

En 1996 schweizisk studie publicerad i Journal Phytomedicine rapporterade att extrakt av pygeum och nässlor rot hjälpte adress symtomen på mild till måttlig BPH. De växtbaserade duon hämmade effekten av två enzymer, 5 alfa-reduktas och aromatashämmare, som underlättar kroppens produktion av dihydrotestosteron (DHT) och östrogen. Både DHT och östrogen bidrar till prostata tillväxt och utveckling av BPH hos män.

Överväganden

Den schweiziska studien fann också att även om både örter effektivt blockerade aktiviteten hos de två enzymer hade kombinationen av de två en kraftfull synergistisk effekt långt större än enskilda effekter att stävja aromastase, en av de enzymer som medverkar i BPH. Valideringen av kombinationen av två örter är särskilt viktig med tanke på att även nässlor växer ymnigt, växer pygeum, en krympande resurs, under mycket speciella förhållanden i begränsade delar av världen.

Teorier /Spekulationer

Medan den exakta mekanismen för hur nässlor rot och pygeum behandla prostata sjukdom fortfarande oklart, konstaterar befintlig forskning att örter arbete genom att störa bindningsställen för DHT. Med tanke på att överskottet DHT också triggers hirsutism, akne och håravfall i ett tillstånd som kallas polycystiskt ovariesyndrom (PCOS) hos kvinnor, teoretiskt nässlor rot och pygeum kan också dra nytta PCOS drabbade.

Säkerhet

män, särskilt i Europa, har länge använt naturmedel såsom nässlor och pygeum att behandla BPH utan recept. Även örter har en lång och säker historia av terapeutiskt bruk, kan de störa ibland med absorptionen av receptbelagda läkemedel och andra örter och orsaka oönskade biverkningar, enligt University of Maryland Medical Center. Läkare rekommenderar att få en diagnos för BPH innan själv behandla med örter som villkoret kan efterlikna symtom på prostatacancer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.