solitära lung noduli

Solitary pulmonell knölar är ovala eller runda eller fläckar i patientens lungor. Dessa knölar är synlig på en datortomografi skanner eller lungröntgen. Pulmonell noduli har flera orsaker och kan vara godartad eller cancer

Infektioner

Enligt US National Library of Medicine, kan människor utvecklas. noncancerous ensam pulmonell noduli från infektioner såsom tuberkulos eller svampinfektioner såsom aspergillos.

Andra orsaker

Pulmonell knutor kan bero på ärrvävnad i lungorna eller lungcancer. Lungcancer kan kräva kirurgi och andra former av behandling såsom strålbehandling.

Test

Läkare kan använda periodiska lungröntgen för att diagnostisera och utvärdera en ensam pulmonell knöl. De flesta knölar som förblir oförändrad under två år anses godartad eller noncancerous.

Behandling

En läkare kan ta bort en kvarvarande lunga knöl från en patients lunga med en lunga biopsi om knöl har ändrat utseende eller om patienten har en historia av rökning.

Följ upp

En patient med en ensam pulmonell knöl som inte har förändrats på två år brukar inte kräva behandling. Noduli som har ändrats kan kräva testning som en PET-undersökning, en enda foton utsläpp datortomografi eller ett hudtest för att identifiera orsaken till en infektion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.