tecken och symtom på käkleden dysfunktion

De muskler, ligament, ben och leder i käken arbeta tillsammans för att hjälpa dig att prata, gäspa, tugga och svälja. Din käklederna (TMJ), belägen strax framför öronen, är en viktig del av din käke funktion. Det finns saker du gör eller saker som händer dig som negativt kan påverka din käke. Tugga på ena sidan av munnen, slipning tänderna, trauma, artrit och tandproblem ibland leda till TMJ dysfunktion. TMJ symptom är allmän. Det kan verka som något annat än din käke är orsaken till problemet, men följande syptoms kan vara ett tecken på att du behöver prata med din tandläkare om TMJ.

Smärta

När din käklederna inte fungerar i kombination med andra delar av käken din käkmusklerna kan kontraktet plötsligt och ofrivilligt (kramp). Spasmer orsaka smärta. Ibland kommer du känna smärta i musklerna i käken, men smärtan kan stråla ut till andra områden, enligt New York ögat och örat Infirmary i Manhattan, New York (NYEE). Vissa människor med TMJ dysfunktion har inga käken smärta alls men erfarenheten earaches, huvudvärk och smärta i templen, kinder, hals och axlar. Andra har smärta eller stelhet bara nära framför öronen, runt TMJ musklerna. När smärtan inte verkar i samband med käken kanske du inser inte du upplever symptom på TMJ dysfunktion.

Popping eller låsning Jaws

McKinley Health Center vid University of Illinois sägs att människor som har frågeställningar, kommer ofta uppstår problem när du öppnar eller stänger munnen. De kunde höra klick eller poppar när man tuggar eller kanske öppnar munnen och inte kunna stänga dem tills deras käkar låser upp. Vissa personer som har TMJ inte kan öppna munnen helt.

Ringningar i öronen

ringningar, surrande, är rytande och andra ljud i öronen utan yttre orsak det tillstånd som kallas tinnitus. Enligt American Tinnitus Association (ATA), så många som 50 miljoner amerikaner har tinnitus. Många fall av tinnitus uppstår på grund av exponering för buller, men TMJ kan också orsaka tinnitus eller göra en befintlig fall värre. Om du inte har någon hörselnedsättning och utveckla tinnitus, finns det en möjlighet att du har TMJ dysfunktion.

Facial ryckningar eller känslighet

muskelspasmer av TMJ sjukdom kan påverka andra muskler och ben, vilket gör dem dåligt eller ont . Som ett resultat kan musklerna rycka till eller kan du känna ömhet i andra delar av ansiktet, säger NYEE. Vissa människor med frågeställningar, rapporterar en ökad ljuskänslighet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.