typer av perifera vestibulära störningar

Enligt vestibulära störningar Association (Veda), är den perifera vestibulära systemet ansvarar för att vidarebefordra information om huvud positionering till hjärnan och är en viktig komponent i kroppens förmåga att upprätthålla balansen. Om det finns en dysfunktion i perifera vestibulära systemet, kan du utveckla yrsel, svindel, en känsla av "lopsidedness," klumpighet, yrsel, hörselnedsättning och visuella problem. Det finns flera typer av perifer vestibulär sjukdom --- såsom Benign paroxysmal positionell vertigo (BPPV), Méniu00E8res sjukdom och perilymph fistel --- vilket gör det svårare att korrekt diagnostisera patienter uppvisar symtom.

Benign paroxysmal lägesyrsel (BPPV)

Benign paroxysmal positionell vertigo (BPPV) orsakas av en ansamling av skräp, som består av kalciumkarbonat, i innerörat. De små kristaller av kalciumkarbonat kallas ocotonia, eller ibland "öra stenar. "Enligt Veda, orsaker BPPV cirka 20 procent av alla fall av yrsel. BPPV utlöses eller förvärras genom att flytta huvudet, som när rullande över i sängen. Många gånger finns ingen anledning att BPPV upptäckt. Partikel-ompositionering manövrar som lossnar ocotonia är ofta en effektiv behandling, tillsammans med vestibulära sjukgymnastik övningar för att påminna hjärnan att hålla balansen.

Méniu00E8res sjukdom

När innerörat ackumuleras alltför stora mängder vätska, kallas endolymph kan det resultera i Méniu00E8res sjukdom. Méniu00E8res orsakar många av samma symptom som andra perifera vestibulära störningar, inklusive illamående, tinnitus och yrsel. Extreme Vertigo är ett vanligt inslag i sjukdomen, och attacker kan pågå upp till 24 timmar, enligt veda. Hörselnedsättning är också vanligt med Méniu00E8res, och svårighetsgraden ökar allteftersom sjukdomen fortskrider. Enligt Dr Gerald Gianoli, MD, tenderar Méniu00E8res att bli kroniskt fram efter 10 till 15 år flare-ups. Behandlingen innebär att hålla en låg natrium diet, att läkemedel för biverkningar och diuretika hjälpa rensa bort överflödig vätska. Upp till 40 procent av patienterna inte svarar på diet och medicinering, och en kirurgisk eller kemisk labyrinthectomy att förstöra de drabbade vestibulära nerven är ibland befogad.

Perilymph fistel Perilymph fistel orsakas av en tår i det känsliga membranet separera mellanöra och inneröra. En "tung" känsla i örat, eller ringer, tillsammans med intermittent hörselnedsättning, är vanliga symtom perilymph fistel. Förändringar i höjd förvärra ofta symtomen. Enligt Veda, skallskador som orsakar de flesta fall av perilymph fistel, men dykning, styrketräning och förlossning kan också orsaka intrakraniellt tryck som leder till en fistel. Typisk behandling är strikt sängläge att låta fistel läker. Om fisteln kvarstår, eller om det är progressiv hörselnedsättning, kan din läkare rekommendera operation för att stänga riva.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.