väteperoxid och hudvård

Väteperoxid har många användningsområden och fördelar. Det kan köpas över disk och kallas ibland helt enkelt som peroxid. När köpte på den lokala livsmedelsbutik eller apotek, består det av 97 procent vatten och 3 procent väteperoxid. Sjukhus använder denna produkt som en antiseptisk

Effects

När peroxid absorberas av huden, kommer det att finnas en tillfällig blekning, liknande en lätt damm, som är ofarligt. Vid användning i badvattnet, inte mer än 2 pints bör användas. Detta bör inte ske dagligen, men en gång varannan vecka är bra. Rapporteras på ett juli 2003 frågan om utbilda dig, förklarade dr Charles: ". Väteperoxid stimulerar enzymsystem i hela kroppen och ökar kroppens distribution och konsumtion av syre"

Sår

Använd inte peroxid på stora öppna sår. Det kan användas för att behandla små sår som är infekterade och fungerar som en antibakteriell och ett rengöringsmedel. Använd peroxid ett par gånger på små sår, men inte varje dag. Frekvent användning kan bromsa den läkande processen.

Acne

Peroxide kan tillämpas för att behandla akne. Det bör endast användas på akne, och inte tillämpas över hela ansiktet. Peroxide dödar bakterier på huden som orsakar akne och ger syre till porerna bidrar till att förhindra framtida finnar.

Ear

Det är säkert att använda väteperoxid vid rengöring av smuts runt utsidan av örat, eller bara några millimeter innanför öppningen av hörselgången. Ett par droppar peroxiden kan blötläggas i en bomullspinne och tillämpas. Om för mycket vax i örat är ett problem, det finns över disk kit vax avlägsnas som innehåller väteperoxid. Kontakta en lokal farmaceut eller en läkare.

Varningar

Använd inte väteperoxid dagligen på frisk hud som en del av din vanliga hud regim. Det kan skada hudcellerna under en längre. Inte smälta peroxid och undvika att få produkten i ögonen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.