vad är orsakerna till tjockare foder i klimakteriet?

Perimenopause är en övergångsperiod mellan fertilitet och klimakteriet. . Detta stadium kan pågå från 2 och 8 år innehåller och året efter en kvinnas sista menstruation. Kvinnor upplever ofta perimenopause efter 40 års ålder, men vissa når detta stadium i deras mitten 30-talet. En av de mest betydande förändringarna i samband med klimakteriet är att minska och oegentligheter i menstruationsblödning grund av förtjockning av livmodern (endometriet). Denna förtjockning beror på flera biologiska processer.

hormonella förändringar

Under klimakteriet, kroppens normala produktion av östrogen och progesteron varierar. Dessa hormoner gör att livmoderslemhinnan att tjockna så att kroppens näringsämnen kan ge näring åt ett befruktat ägg. Eftersom kvinnor kan fortfarande ägglossning under klimakteriet, kommer fodret att fortsätta att tjockna med ökad hormonproduktion, speciellt hos kvinnor som fortsätter hormonella preventivmedel.

Oregelbunden mens

Kvinnor upplever större felaktigheter under menstruationscykeln beror på hormonella förändringar . När perioder eller stänkblödning uppträder ofta förblir livmoderslemhinnan tunn, och perioder är vanligtvis ljus. Efter en lång period utan menstruationsblödning, fortsätter dock livmoderslemhinnan att tjockna. Detta utvidgade uppbyggd resulterar i onormalt kraftiga eller långvariga perioder.

Livmoderslemhinnan missbildningar

Fibroider är noncancerous utväxter som kan bygga upp i eller runt livmodern och kan orsaka ovanligt kraftiga blödningar. Dessa tät, fibrös vävnad får näring av blodkroppar och kan variera i storlek från mikroskopiska utväxter så stor som en 5-månaders foster. Submukosala myom växer längs livmoderslemhinnan och sticker inåt, förtjockning livmoderslemhinnan som följd. Även om den exakta orsaken till fibroid utveckling är okänt, de flesta vårdpersonal tror att de stimuleras av östrogen överspänning, som ofta uppstår under klimakteriet eller hormonbehandling behandlingar.

Andra avvikelser omfatta utveckling av polyper, som också kallas hyperplasi, som helt enkelt är en överväxt av livmoderslemhinnan.

Graviditet

om chanserna för befruktning är drastiskt under klimakteriet, kvinnor kan fortfarande bli gravid under ägglossningen i denna övergångsperiod. Förtjockning av livmoderslemhinnan kan uppstå på grund av graviditet, vaginal blödning kan således förekomma normalt, som ett tecken på potentiell missfall eller som ett resultat av ett utomkvedshavandeskap (ett befruktat ägg som inte har lämnat i äggledaren).


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.