EEG tillsatta & epilepsi

Begreppet "epilepsi" beskriver ett antal symtom snarare än orsaken till dessa symtom. En patient med epilepsi när han eller hon visar tendens att få anfall. För att diagnostisera epilepsi förhållanden kan en läkare göra en elektroencefalografi, eller EEG

Etymologi

Även om förfarandet kallas "elektroencefalografi," det instrument som används för att utföra proceduren kallas en "elektroencefalogram. "Läkare använder" EEG "för att hänvisa till båda dessa. " Electro "visar att det är något som omfattar el, medan" encefalopati "kommer från ett grekiskt ord som hänvisar till huvudet, och" gram "kommer från ett grekiskt ord som betyder" något skrivet. "

Historia

År 1929 uppfann neurologen Hans Berger den elektroencefalogram, som visar att en maskin kunde mäta och registrera de svaga elektriska strömmar i den mänskliga hjärnan. Berger var också först med att visa att neurologiska sjukdomar som epilepsi resulterade i onormal elektrisk mönster i hjärnan.

Betydelse

Epilepsi har alltid varit en förargliga abnormitet för läkare att behandla. Även om det är klart att situationer som alkoholabstinens, lågt blodsocker, skallskada, och ärftliga sjukdomar kan orsaka epilepsi, orsaken till många fall av epilepsi är fortfarande oklart. Trots den fortsatta mysterium av villkoret, inte förekomsten av EEG hjälpa läkarna att hitta mer klarhet i vissa specifika fall.

Funktion

EEGs består av elektroder att en läkare ställer på patientens hårbotten och en central enhet som dessa elektroder i kontakt med ledningar. Aktivitet i en sund mänsklig hjärna kommer att visas som en stadig ström av spikar och dalar, som inträffar inom en måttlig mängd amplitud. I fall av epilepsi, dock kommer patienter uppvisar extrema toppar av verksamhet som förekommer med oregelbundna mellanrum. Sådana avvikande spikar är ett tydligt tecken på en epilepsi. Genom att bestämma var sådan spiking verksamhet, kan neurologer utröna om problemet finns i en specifik del av hjärnan eller i hela hjärnan.

Missuppfattningar

Trots tillsatta verksamhet är nästan alltid ett tecken på epilepsi, inte alla epileptiska patienter kommer att ställa ut sådana tillsatta verksamhet på ett EEG avläsning. Ofta är den enda gången som spikar uppstår under eller omedelbart efter ett epileptiskt anfall.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.