Hur skiljer sig en A1c till glukos nivå?

För personer med diabetes, hemmet blodglukostest de utför regelbundet med en handhållen glukometer talar om för dem hur mycket glukos i deras blodomlopp vid en viss tidpunkt. Den A1c, å andra sidan är ett test gjort i ett laboratorium som utvärderar det genomsnittliga beloppet av de extra glukos i blodet under de senaste 60 till 90 dagar

Identification

hem glukometer mäter milligram glukos i en deciliter av ditt blod (mg /dl). Labbet rapporterar HbA1C resultatet som den procentuella andelen av hemoglobin molekyler som har glukos bundet till dem (%).

Att tänka på

För att kontrollera blodsockret och undvika komplikationer av diabetes, människor behöver för att spåra hur de gör på en viss dag (blodglukos) samt hur de gör övergripande (HbA1C).

Historia

Medan HbA1c gör ett bra jobb för att mäta diabetes kontroll över tid, hade många personer med diabetes problem att ta tag i faktum att ett blodsocker på 200 mg /dl motsvarar en HbA1c-värde 7. 78 procent.

Expert Insight

The American Diabetes Association (ADA) rekommenderar nu uttrycket "beräknade genomsnittliga glukos" (EAG). Liksom A1c, speglar den genomsnittliga EAG glukos nivåer de senaste två till tre månader, men det rapporteras på samma mg /dl som utslagen på glukometer.

Tips

Den amerikanska Diabetis Association har en online-kalkylator som kan användas för att översätta HbA1C till en EAG och vice versa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.