är brunt socker lika illa som vitt för diabetiker?

När någon äter socker, metaboliserar kroppen snabbt sockret och omvandlar den till essentiella fettsyror och kolesterol. Smälta socker orsakar också en kraftig ökning av blodsockernivåerna. I icke-diabetiker, släpper bukspottkörteln tillräckligt med insulin för att motverka glukos, men diabetiker vanligtvis producerar för lite eller inget insulin. Brunt socker är lika illa som vitt socker för diabetiker

Vitt socker

vid hantering vitt socker är melass strippad från socker, och det är blekt vitt genom tillämpning av svaveldioxid.

Brown Sugar

Brunt socker är tillverkad i huvudsak samma sätt som vitt socker, utom tillverkaren lägger melass tillbaka till vitt socker i slutet av processen för att ge farinsocker dess färg.

Funktioner

Enligt dietister anslutna HealthCastle. com, har brunt socker en liten mängd mineraler saknas i vitt socker, men du måste äta stora mängder för att vara till någon nytta.

Överväganden

Många diabetiker följa glykemiskt index (GI) för att göra val av livsmedel. GI tilldelar ett nummer till livsmedel baserat på hur snabbt och hur höga de höjer blodsockernivån. En 25 g servering av socker har en rating på 65, glykemiskt index skiljer inte mellan vit, brun eller råsocker, eftersom alla orsaka samma svar

Missuppfattningar

Diabetiker är ibland rekommenderas att använda agave sirap. eller honung i stället för brunt eller vitt socker, men båda är beredda på ett liknande sätt som socker och provocera en ökning av blodsockernivån.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.