Vilka är orsakerna till akne infektioner?

Akne drabbar många människor, från tonåringar till vuxna. Finnar uppstår när porerna i huden blir tilltäppta eller pluggade. Om du lider av akne, vet att det är den vanligaste hudåkomma i USA, som berör mer än 17 miljoner människor. Vad många människor med akne vill veta är: Vilka är orsakerna till en akne infektion

Hormoner

Under puberteten, hormoner ökar, vilket gör att körtlar i huden, talgkörtlar, att producera mer olja. När oljan blir instängd i ett av porerna på huden, blir pore smittade, vilket en finne bildas. Många kvinnor ofta har ökat hormoner några dagar innan menstruationscykeln, och kommer att se finnar utvecklas under denna tid. Ibland kan hormonella förändringar av graviditeten också orsaka akne infektioner.

Mediciner

ibland, läkare förskriva läkemedel som orsakar akne. Kortikosteroider, litium och barbiturater är exempel på läkemedel som kan orsaka akne.

Kosmetika

Vissa kosmetika kan orsaka akne. Många krämer och kosmetika har en olja bas för dem som orsakar porer blir igensatta. En vatten-eller en icke-komedogent produkt (en som inte kommer att täppa till porerna) bör användas i ansiktet och kroppen i stället.

Genetik

släkthistoria kan förutsäga akne. Chansen finns, om föräldrarna hade akne, kommer barnen har akne också.

Myter

Choklad, fet mat och stress inte orsakar akne. Även en hälsosam diet är alltid ett bra val, choklad och pommes frites behöver inte undviks. Även stress kan göra akne värre, orsakar det inte akne. En annan myt är att smutsig hud orsakar akne. Detta är inte fallet, och overwashing kan säkert orsaka akne.

Behandlingar

En hudläkare kommer att avgöra hur allvarlig akne infektion och antingen skriva ut mediciner eller lista över receptfria läkemedel som får användas. Två vanliga over-the-counter läkemedel är bensoylperoxid och salicylsyra. Observera att hålla dina händer bort från ansiktet kan bidra till att minska en del akne utbrott som trycket på huden kan orsaka porer blir igensatta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.