Vilka är orsakerna till akne på käklinjen?

Akne kan orsaka smärta och skam. Medan en breakout kan hända var som helst på ansikte, nacke eller rygg, det finns vissa skäl för att uppstå på jawline

fet hy

Ibland hud är extremt fet på hakan och halsen områden. Talgkörtlar blanda med hudfett och döda hudceller som täpper porer. Om någon bakterie är närvarande, akne resultatet. Den jawline och hakan är ett bra område för denna kombination att uppträda.

Hormoner

Hormoner är en av de största bidragsgivarna till acne och ändå så ofta förbises som en brottsling. Kvinnor i synnerhet har fluktuerat hormoner på grund av menstruationscykeln. När hormoner uppsving, de skapar en massa olja som leder till akne. För människor som redan har fet hud kan detta påverka deras jawline i synnerhet.

Kläder

Kläder och plagg nära halsen och hakan, såsom polotröjor, jackor, tröjor och halsdukar, kan orsaka irritation. Det behöver inte vara ett särskilt tyg, men alla klädesplagg som klamrar sig fast i huden runt halsen under en lång tid kan uppmuntra acne runt käken.

Stödd på Hands

Detta är en vana som många av oss märker inte, men bidrar till jawline akne. Stödd på händerna samtidigt som du tittar på tv, läsa eller studera kan införa bakterier på huden. Detta kan orsaka nya finnar och förvärra existerande.

Head Gear

Poster såsom hjälmar, pannband, remmar huvud och remmar hakan kan orsaka akne runt käken. Iklädd dessa saker som en del av ett idrottslag, för arbete eller delta i en hobby kan begå din acne.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.