allergiska reaktioner mot kemikalier pool

De flesta pooler har en hög klor koncentration, som hjälper till att hålla pooler ren och bakteriefri. Men många människor är allergiska mot klor, och den kemiska kan orsaka hudirritationer och även hösnuva symtom och astma. Faktum är att även människor som inte är allergiska kan utveckla känslighet för pool kemikalier över tiden med regelbunden exponering

kemiska fakta

Den vanligaste poolen kemiska, klor, är en kraftfull antioxidant som vanligtvis används för att bleka, rengöra och desinficera. När klor kommer i kontakt med organiska föreningar i poolen, som svett eller urin, tar reaktion rum, för framställning av klor derivat, även kvävetriklorid och kloroform. Dessa kemiska derivat har varit kopplade direkt till astma och allergi symptom hos simmare.

Studier

Studier har visat klor och derivat orsaka astma symtom hos simmare utsatta semi-regelbundet till gemensam pool kemikalie. Dr K. Thickett av tjänstepensionsdirektivet Lungsjukdomar enheten vid Birmingham Heartlands sjukhuset i Birmingham, presenterade Englands resultaten i 2001 vid en European Respiratory Society mötet i Berlin. Studierna har genomförts efter det konstaterades att över en fjärdedel av simmarna om 2000 amerikanska olympiska simma laget hade astma. Samma år, studerade belgiska forskaren Dr Sylviane Carbonelle inverkan av klor, och hittade små barn regelbundet utsätts för kemikalien i pooler kan lida lungskador liknar vad som skulle ses av en storrökare. Men som svar på de undersökningar, varnade Malcolm Green, ordförande i brittiska Lungfonden det kan finnas andra faktorer som spelar.

Symtom

Symtom på kemiska allergier inkludera kliande, irriterad hud, utslag, hösnuva symtom som rinnande näsa, halsont och kliande ögon, samt andningssvårigheter och astma.

Healing

För att lugna irriterad hud från en klor allergisk reaktion, använd aloe-baserade krämer och lotion för att tillfälligt lindra symtomen. Ansträngd andning eller astmasymtom bör undersökas av en läkare, och en paus från gruppen skulle rekommenderas.

Alternativ

Det finns naturliga alternativ till vanliga kemikalier poolen, som kan vara lika effektivt för att hålla pooler rent och bakteriefritt gratis. Många städer runt om i världen har antagit naturliga alternativ i offentliga pooler för att skydda medborgarna från potentiell skada. Naturliga alternativ är att konvertera pooler till saltvatten, ett naturligt rengöringsmedel. Dessutom kan jonisering, oxidation och även sonic vågor användas för att döda bakterier eller alger, och reningsverk kan hållas i poolen för att hålla vattnet rent. Dessa åtgärder kan kräva en klor tillägg för total effektivitet, men betydligt mindre av den kemiska skulle krävas än en typisk pool.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.