anpassad utrustning för funktionshindrade

Personer med funktionshinder använder en rad olika anpassad utrustning för att utföra vardagliga uppgifter som att prata i telefon, med hjälp av en dator och köra bil. Yrkesverksamma kan hjälpa människor att välja rätt utrustning för deras behov

anpassad utrustning för döva

Adaptiv utrustning för döva ingår TTY telefoner, tv-apparater med slutna textning enheter och väckarklockor och klockor dörr som lyser upp istället för att klockan . Döva föräldrar kan även få en enhet som har en lampa som blinkar för att varna dem när deras bebis gråter.

Anpassad utrustning för blinda

Adaptiv utrustning för blinda ingår datorprogram som läser högt, förstoringsglas video och punktskrift skrivare. Många blinda människor också använda punktskrift rattar för spisar och andra apparater.

Anpassad utrustning för funktionshindrade

Adaptiv utrustning för funktionshindrade ingår rullstolar, rullstolsramper och hissar rullstol. Vissa rörelsehindrade personer kör bil eller skåpbilar med handreglage istället för fot kontroller.

Välja anpassad utrustning

Hälso-och sjukvårdspersonal som sjukgymnaster och arbetsterapeuter hjälpa patienter att välja rätt anpassad utrustning. Många städer har tal och hörsel Centers eller liknande organisationer för döva och förbunden för blinda eller liknande organisationer för blinda som ger hjälp med val av anpassad utrustning.

Betala för Adaptive Utrustning

sjukförsäkring, Medicare och Medicaid får betala en del anpassad utrustning. Organisationer som hjälper personer med funktionshinder kan hjälpa människor att hitta sätt att betala för andra saker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.