arteria spinalis anterior syndrom

Arteria spinalis anterior syndrom är ett tillstånd där blodflödet genom arteria spinalis anterior är nedsatt. Det kan föras på av olika orsaker och påverkar både sensorisk medvetenhet och styrka

Orsaker

Orsakerna till arteria spinalis anterior syndrom kan innefatta arterioskleros (uppbyggd i artär som förhindrar blodflöde), trauma, kirurgi, vaskulit (inflammation i blodkärlen), kompression och infektioner.

Symtom

Symtomen är vanligen en förlust av smärta känsel nedanför den punkt minskat blodflöde, muskelsvaghet i armar och ben och problem med blåskontroll. Känsla av vibration vanligtvis är bevaras.

Diagnos

Diagnos oftast uppnås genom att utesluta andra orsaker (diagnos av utslagning). Men, rapporterar "American Journal of neuroradiologi" som en magnetisk resonanstomografi (MRT) scan kan ge viss information.

Behandling

Det finns ingen standard behandlingsprotokoll för arteria spinalis anterior syndrom, men enskilda behandlingsalternativ kan genereras beroende av grundorsaken.

Long-Term

Långtidsutfallet för arteria spinalis anterior syndrom är i allmänhet dålig, med liten eller ingen återhämtning i de flesta fall.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.