återkommande ont i öronen

Ont i öronen är ibland som en öronvärk, eller obehag i eller runt området i örat. Smärtan kan även förlänga djupt in i hörselgången. När öronvärk blir återkommande, är det oftast ett tecken på en öroninfektion, enligt National Institutes of Health

Riskfaktorer

Återkommande ont i öronen kan hänföras till vissa riskfaktorer såsom kronisk allergi eller bihåleinflammation, förstorade halsmandlar, exponering till höga höjder eller rök, födoämnesallergier, dykning, sjukdomar som förkylningar eller infektioner i övre luftvägarna, och en familj historia eller tidigare fall av öroninflammation.

Symtom

Symtom på ont i öronen varierar beroende på dess bakomliggande orsaker. När ont i öronen beror på en yttre öroninfektion finns vanligtvis andra symtom, som flytningar från örat och svullnad.

Behandling

öroninflammation är vanligtvis behandlas med perorala antibiotika, enligt freeMD, men yttre öroninfektioner kan kräva antibiotika droppar.

Home Care

för att lindra värk i öronen, tillämpa en varm, våt trasa i ansiktet och örat område. Undvik att få örat våt, och använda paracetamol eller ibuprofen för att minska smärtan.

Fakta

Öronsmärta från öroninflammationer, enligt National Institutes of Health, är vanligare hos barn än vuxna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.