bensvaghet efter ett brutet ben

När ett ben är låst i en gjuten efter en fraktur denna långa period av inaktivitet kan leda till förlust av muskler och leder till muskelsvaghet. MDGuidlines. com definierar denna muskel förlust glömska atrofi

Ben Immobilisering

Experter vid Mayo Clinic identifiera skenor eller gjutning av extremiteten som en gemensam behandling för en fraktur i benet. De har också ange att kryckor eller käpp kan behöva användas för att hålla vikten av det skadade benet.

Glömska Atrophy

Enligt MDGuidelines. com, är ur bruk atrofi en vanlig biverkning av benet immobilisering. Långtidsförvaring atrofi är en förlust av muskelmassa och kommer därför att leda till muskelsvaghet.

Nervkompression Komplikationer

MDGuidelines. com anges också att glömska atrofi kan förvärras om den ursprungliga skadan var en crush-typ skada eller om rösterna är alltför snäv. Dessa komplikationer kan leda till sjukdomar i nervsystemet och en försämring av atrofi.

Recovery

Mayo Clinic anger att de flesta muskelmassa vanligen återhämtar med ett väl utvecklat träningsprogram för sjukgymnastik. Den enskildes läkare eller sjukgymnast bör konsulteras om de närmare detaljerna av träningsprogrammet och tidsramen inblandade.

Komplikationer eller icke-svar

Om en person underlåter att återhämta sig ordentligt från sjukgymnastik programmet inom avsedd rätt tid av sin läkare MDGuidelines. com föreslår ytterligare samråd med sin läkare eller sjukgymnast. Samråd är nödvändigt eftersom varje enskilt fall kommer att vara olika grundar sig på det enskilda fallet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.