beta 1-blockerare jämfört med beta-2-blockerare

Det finns flera olika typer av betablockerare. Varje har en annan åtgärd och effekt på kroppen. Även förskrivna, bör de inte tas på allvar. Interaktioner med andra läkemedel och sjukdomar måste erkännas

Hur betablockerare Arbete

Mest betablockerare helt enkelt blockera beta-receptorer finns i kroppen. Några efterlikna effekten av en receptor som gör sin talan onödiga.

Beta-receptorerna

När man hänvisar till beta 1 och beta-2-blockerare, är det inte blockerare som är 1 och 2, men de receptorer de blockerar. Det finns faktiskt tre typer av beta-receptorer. Beta 1-receptorer finns i hjärta och hjärna. Beta 2-receptorer finns i mag-tarmkanalen, uterus, glatta muskler, lungor och muskler. Beta 3 receptorer finns i fettceller.

Icke-selektiva betablockerare

Detta är första generationens betablockerare. De kommer att blockera vissa av både beta 1 och beta 2-receptorer. De kan inte sen bara hjärtminutvolymen, men även njur-och andra system. Du kan sänka ditt blodtryck utan risk njur-eller andningsproblem.

Selektiv betablockerare

Andra generationens betablockerare är selektiva. De blockerar beta 1-receptorer och är mycket användbara vid hypertoni och vissa hjärtsjukdomar. De lätta på hjärtat och bromsa pumpning, vilket sänker blodtryck och hjärtfrekvens. Detta gör att mekanismen i hjärtat att förbättras med tiden.

Läkemedelsinteraktioner

Betablockerare kan interagera med vissa mediciner och kosttillskott på ett negativt sätt. När det tas med anti-depressiva medel kan det vara en farlig blodtrycksfall. Anti-inflammatoriska läkemedel kan motverka fördelarna med betablockerare på hypertoni

biverkningar

Som med alla läkemedel finns det alltid biverkningar listade effekter. Några av de biverkningar av beta-blockerare inkluderar magkramper, yrsel, huvudvärk, depression och hudutslag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.