enalapril och ledsmärta

Ett läkemedel kan ge biverkningar till synes saknar samband med det tillstånd som den behandlar. Dessa kan bero på individuella skillnader mellan patienter, val av livsstil eller andra intressen som läkemedel. Ibland kan det nya symptom uppstår en tillfällighet utan den faktiska effekten av en medicin. Enalapril är en drog som ofta skapar ledvärk i dess användare. Patienter med ledsmärta efter att ha tagit Enalapril bör undersöka alla möjligheter

Enalapril

Enalapril är i en klass av läkemedel som kallas ACE-hämmare. De läkemedel som oftast används för att behandla högt blodtryck, men andra villkor får hjälp av den drogen också, däribland några hjärtproblem. Enalapril påverkar hela kroppen genom att interagera direkt med blodkärlen att sänka blodtrycket. Effekterna är ofta omedelbara, med patienter som rapporterade betydande blodtrycksfall snart efter intag av drogen.

biverkningar

De flesta läkemedel kommer med risk för biverkningar, men många är minimal. Läkemedel som utövar betydande kontroll över kroppen kan ge ett större urval av potentiella biverkningar. Komplikationer från enalapril är omfattande, och ledvärk är en möjlighet. Det anges ofta i patientens rapporter som en vanlig och ibland handikappande problem. Smärtan kan presentera någon gemensam, från knäna till fingrarna.

Ledsmärta

När ett symptom såsom ledvärk presenterar, är det viktigt att överväga alla möjliga orsaker innan förhastade slutsatser. Eftersom många patienter som använder enalapril är i en ålder då ledvärk är mer sannolikt till följd av normal fysisk stress, kan symptom inte vara relaterade till enalapril använda. Om möjligt är det klokt att få checkat ut för olika former av artrit som kan skapa ett liknande problem.

Allopurinol

Några andra mediciner fungerar inte bra tillsammans med enalapril. Allopurinol är ett läkemedel som behandlar gikt, njursten och andra sjukdomar och finns under olika varumärken. Ledvärk är särskilt möjligt när allopurinol kombineras med enalapril. För varje recept är det viktigt att informera läkaren om alla andra mediciner tas så kända komplikationer kan först kontrolleras. Ofta biverkningar av läkemedel är till synes oberoende i det skick som de behandlar.

Kompromissändringsförslag

Ibland är bieffekt av ledvärk värt de andra fördelarna med att enalapril. De många positiva effekterna av lägre blodtryck och bättre hjärtfunktion kan ett giltigt trade-off för de potentiella riskerna. Först när ledsmärta betydligt avbryter livskvaliteten bör andra åtgärder övervägas. Många patienter tycker det ledvärk vara oberoende behandlingsbara så de kan fortsätta att ta enalapril.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.