epitelial tillväxtfaktor för läckande tarm syndrom

Läckande tarm-syndrom (LGS) kännetecknas av inflammation i epitel, den vävnad som linjerna tarmarna och tarmarna. Detta villkor är det passande namnet eftersom det beskriver en "läckande tarm" som gör att bakterier och andra gifter att passera epitelvävnad och fly in i blodet, vilket kan orsaka en rad komplikationer. Som tillägg till kost och förhindra bakteriell infektion, kan vissa kompletterande behandlingar hjälper, såsom användning av epiteliala tillväxtfaktor för läckande tarm syndrom.

Komplikationer av LGS

är Läckande tarm syndrom med många inflammatoriska sjukdomar, däribland livsmedel allergier, kronisk trötthet, eksem, fibromyalgi, reumatoid artrit, sinuit, astma, irriterad tarm, diabetes typ I, celiaki och Crohns sjukdom. Enligt Andrew Weil, MD, utlakning av bakterier, osmält fett och proteiner, och biprodukter av avfall i blodet utlöser en autoimmun reaktion som kan bidra till utvecklingen av dessa sjukdomar. Komplettering med epitelial tillväxtfaktor för läckande tarm syndrom anses vara en tilläggsbehandling till konventionell behandling för att minska intestinal permeabilitet.

Epithelial Growth Factor Definieras

Epithelial tillväxtfaktor (EGF) är en medlem i en grupp av polypeptider, specialiserade proteiner består av långa kedjor av aminosyror. Tillsammans är dessa polypeptider kallas tillväxtfaktorer. Däremot kan "faktor" som avser den faktiska tillväxten vara positiv eller negativ. Med andra ord, några tillväxtfaktorer stimulerar celltillväxt och delning, medan andra hämmar receptorer och hindra spridning av celler. Epitelial tillväxtfaktor tillhör den förstnämnda klassen.

Funktion

Epithelial tillväxtfaktor är involverade i regleringen av tillväxten av hudceller, varför det också kallas epidermal tillväxtfaktor. Dess funktion är att binda till ytan av epidermal tillväxtfaktor (EGFR) celler som utlöser frisättning av tyrosinkinas, ett enzym som främjar flera processer signaltransduktion. Detta innebär i grunden att receptorn cellerna tolka dessa händelser som signaler för att initiera en serie av reaktioner, nämligen en ökad omvandling av glukos till cellulär energi, ökad protein produktion och ökad EGFR genuttryck. Alla dessa processer bidrar till replikering av DNA och celltillväxt.

källor EGF

Enligt Leo Galland, MD, chef för Stiftelsen för integrerad medicin, inträffar epitelial growth factor naturligt i höga halter i den övre delen av tunntarmen (duodenum), och i prostata och spottkörtlar. Dr Galland konstaterar vidare att grundligt tugga mat kan få en läckande tarm eftersom detta bidrar till att öka salivproduktionen-baserade fonden in i mag-tarmkanalen. Råmjölk, mjölk som produceras av däggdjur i de första dagarna efter förlossningen, innehåller också höga halter av fonden. När det gäller livsmedel, fungerar råmjölk som den primära kompletterande källa. Enligt Centrum för Näringsforskning innehåller råmjölk flera andra nyttiga ämnen än epitelceller tillväxtfaktor för läckande tarm syndrom. Till exempel innehåller detta ämne även immunoglobuliner som avskräcker flera patogener som leder till bakteriell infektion, inklusive salmonella och Escherichia coli.

Biverkningar

Medan råmjölk anses säkert för mänsklig konsumtion, individer som är laktosintoleranta borde inte ta detta ämne.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.