första hjälpen för ljumskskador

En ansträngd eller drog ljumsken muskel kan orsaka stor smärta och svullnad. De flesta ljumskskador kan behandlas hemma med de grundläggande första hjälpen, men om du upplever svår smärta, blödning, eller genitala skador, uppsök läkare

Vila

Vila och skydda en ljumskskada kan bidra till att förebygga ytterligare skada och smärta. Inte sysslar med fysisk aktivitet som orsakar dig mer smärta. Drog ljumske musklerna kan ta flera veckor att läka.

Ice

Ice kommer att minska smärta och svullnad. Applicera en kylklamp omedelbart efter skadan i 10 till 20 minuter minst tre gånger om dagen för de första dagarna. Gäller inte isen direkt på huden, svepa isen pack i en handduk eller trasa

Heat

Efter två eller tre dagar, bör en skadad ljumske inte vara svullna. . När svullnaden har avtagit, kan du använda en värmedyna eller en varm kompress i 20 till 30 minuter för att öka cirkulationen och lindra smärta.

support

Stöd din skadade ljumske genom att bära stödjande underkläder förrän du är helt läkt. För män, erbjuder boxershorts inte stödja en skadad ljumske behöver läka och bör undvikas.

Medicinering

Over-the-counter smärtstillande såsom paracetamol kan lindra obehag från en ljumskskada. Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) såsom ibuprofen och acetylsalicylsyra kan lindra svullnad och smärta. Ta alla mediciner som föreskrivet och inte överstiger den rekommenderade dosen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.