hur man ska behandla en hand bränna på Oregon pionjär vagnen trail

För dem som vill utforska Oregon Trail, vilken resväg som tusentals människor emigrerar från öst till Oregon Territory, det finns massor av faror där ute. Från vilda djur till plötsliga förändringar i vädret till och olyckor medan camping, det finns många saker som kan hända. En av de mest besvärliga är en hand bränna. Medan läkemedel av en 19th century rekommenderade täcker brinner i äggvita, erbjuder moderna medicinen för mycket mer effektiv behandling av denna typ av sår.
1.
Kör brinna under kallt vatten i 15 till 20 minuter. Om du inte har rinnande vatten på spåret, enkelt uttryckt den brända handen i en skål med kallt vatten i 15 till 20 minuter.
2.
Klädesplagg runt bränna som är inte hållit sig till det. Detta kan innefatta klockor, smycken eller skjortärmar. Dessa skulle kunna tygla armen om svullnad uppstår.
3.
Tvätta brinna med tvål och vatten. Var noga med att inte bryta någon av blåsor.
4.
Administrera antibiotisk salva. Detta kommer att hjälpa till att hålla borta infektion.
5.
Täck brinner med en ren bandage. Se till att detta inte är ett plåster eller en linty gasväv. Det är bara avsett att täcka brinna. I en nypa skulle en plåt arbete.
6.
Ge brände personen ett smärtstillande medel, t. ex. ibuprofen, acetylsalicylsyra eller paracetamol. Följ anvisningarna på behållaren för hur att administrera. Undvik att ge acetylsalicylsyra till barn.
7.
Höj handen. Har bränt person bestämmer med handen högt ovanför hjärtat.

Tips och varningar


 • Om skadan är större än storleken på en palm eller tredje graden sort första hjälpen inte tillräckligt. Sök läkarvård omedelbart.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.