hur man väljer en ras för en ledarhund

Välja rätt hund att sätta i ditt hem som ett husdjur kan vara svårt nog, men att välja en hund som du kommer att lita på som en tjänst hund är ännu mer komplicerad. Ovanpå se till att hunden passar din personlighet, måste den även vara mycket läraktig och kan utföra vissa uppgifter

göra en preliminär lista baserad på ras förmågor


1.
Gör en lista över alla de funktioner som du vill att hunden ska kunna utföra.
Denna förteckning bör omfatta både fysiska uppgifter relaterade till både fysiska handikapp och mentala hälsofrågor som du kan försöka ta itu med. Till exempel kan hunden behovet av att ge fysisk hjälp genom att hämta poster för den som hanterar, men kan också behöva ge en lugnande effekt för föraren.
2.
Gå igenom listan från med din läkare eller vårdgivare. De kanske kan föreslå aktiviteter som du glömde eller inte inser att en tjänst som hund kan ge.
3.
Utveckla en preliminär lista på hundar som du tror skulle kunna utföra alla eller de flesta av uppgifterna på din lista. Du kanske upptäcker att man måste prioritera din lista, särskilt om det finns många uppgifter på den. Några saker att tänka på när du gör denna lista är storleken och styrkan av rasen samt temperament och vakenhet, eller någon annan egenskap som hänför sig till de särskilda uppgifter på din lista.
4.
Bring båda listorna, att den med dina uppgifter och förteckningen över de raser för att en hund expert se över och lämna bidrag och feedback. Detta kan vara en hund tränare, en veterinär eller en uppfödare som deltar i din lokala American Kennel Club (AKC) kapitel.

Begränsa din lista


1.
Tänk på din personliga ekonomi. Vissa hundar är dyrare att ta hand om än andra. Fråga dig själv frågor om vård för hunden. Kommer hunden kräver professionell trimning tjänster? Vad hälsofrågor är förknippade med denna ras? Hur mycket mat går detta hund förbrukar normalt? Om du hittar några problem som skulle hålla dig från att kunna ha råd med en hund på din lista, korsa dem i listan.
2.
Jämför din fysiska förmåga med de behov som hunden. Oavsett storlek på hunden, olika raser har olika aktivitetsnivåer, och ju mer aktiv hunden ju mer du behöver för att kunna utöva dem. Återigen bör alla hundar som inte uppfyller dina möjligheter tas bort från din lista.
3.
Tänk på dina personliga inställningar i en hund, speciellt om det finns fortfarande flera hundraser kvar på listan. Du bör tänka på saker som du vill från en hund om ditt enda mål var att ha ett husdjur. Har hunden skjul? Är rasen attraktiv? Har rasen temperament matchar din personlighet?
4.
Titta på raser som nu är kvar på listan och prata med experter på just dessa raser. Hitta en högt kvalificerad uppfödare via AKC eller prata med en tränare som specifikt arbetar med ledarhundar. Dessa personer kommer att hjälpa dig att din slutgiltiga beslutet.

Tips och varningar


 • Det är möjligt att ingen hund kommer att uppfylla alla kriterier som du som uttalas i denna process . Om så är fallet så måste du prioritera och välja den bästa hund som passar dina viktigaste behov.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.