information om dålig cirkulation i benen

Även dålig cirkulation i benen inte kan verka som ett allvarligt hälsotillstånd, orsakar det faktiskt oerhört smärtsamt symtom. Om du har dålig cirkulation i benen, är det viktigt att tydligt förstå tillståndet, inklusive dess orsaker, riskfaktorer och behandling

Orsaker

Dålig blodcirkulation i benen som vanligen orsakas av perifer kärlsjukdom. Den vanligaste orsaken för detta tillstånd är åderförkalkning, vilket är när blodkärlen blir hård och tjock, vilket minskar den mängd blod som flyter genom fartyget.

Symtom

Tecken på sviktande cirkulation i benen inkluderar kramper i vadmusklerna, svullnad i fötter och ben, domningar och stickningar i fötter eller tår. Huden på fötter och ben kan också påverkas. Dålig blodcirkulation orsakar ofta huden temperaturen att sjunka och hudfärg att bli blek, blå eller röd. En ökning, hudskador infektioner och sår uppstår också på grund av dålig cirkulation.

Riskfaktorer

Vissa riskfaktorer avsevärt öka risken för utveckling av dålig cirkulation i benen. Den vanligaste orsaken till dålig cirkulation är diabetes. Andra riskfaktorer är högt blodtryck, högt kolesterol, rökning och brist på motion.

Behandling

Om du har dålig cirkulation i benen, är det viktigt att tala med din läkare om lämpliga behandlingar för din särskilda villkor. Eliminera så många riskfaktorer från ditt liv som möjligt, slitage elastiska strumpor, och ständigt vara medveten om dina ben "position att inte hindra din redan dålig cirkulation.

Komplikationer

dålig blodcirkulation i benen kan bli allt värre om de lämnas obehandlade. Om detta händer, kan mer allvarliga medicinska komplikationer resultat. Ibland kan cirkulationen i benen blir så begränsad att ben och fötter inte längre kan fungera.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.