innerörat problem med sinus-infektion

Hela huvudet är ansluten. Halsen, näsa och öron kan lätt påverka varandra på grund av sin närhet och öppna passager ansluter dem. Detta innebär en sinus-infektion kan leda till problem med innerörat

Fakta

sinus kaviteten bredvid innerörat trumman. När trycket byggs upp eller sinus kaviteten sväller, kan det skapa friktion och tryck på innerörat och trumhinnan.

Orsaker

en sinus-infektion hög grad kan påverka hela huvudet. När bihålor är infekterade blir irriterad, inflammerad och svullen. Resultatet är överflödigt slem och ett hårt tryck byggs upp. Det sinusinfektion kan spridas i örat, vilket skapar en inre öroninflammation.

Behandling

Den vanligaste behandlingen för ont i öronen från en sinus-infektion är att ta ett över disk avsvällande kombinerat med ett smärtstillande medel. Om sinus infektion sprider faktiskt till öronen, en föreskriven antibiotikum kommer att behövas för att döda infektionen.

Förebyggande /Lösning

Behandla en sinus-infektion när de första tecknen visas. Ta en avsvällande och dricka mycket vatten för att hålla slem från att bygga upp och orsakar högt tryck i bihålorna och innerörat. Om du har lindriga symtom egenvård kan ta hand om frågan, enligt Mayo Clinic. Symtom på en infektion kan innehålla tjockt grönt eller gult slem, andningssvårigheter genom näsan, ömhet i ansiktet och förlora din känsla av lukt eller smak. Se din läkare om symptomen blir bara värre, du har feber över 100,5 grader Fahrenheit, du har svullnad i ansiktet, huvudvärk, synförändringar, en stel nacke eller är andfådd.

Komplikationer

Om en sinus-infektion går obehandlad kan sprida sig till öronen, halsen och hjärnan som orsakar livshotande frågor. I vissa fall en person kan behöva på sjukhus, eftersom infektionen kan spridas i hela kroppen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.