migrän återhämtning

Migrän är en kraftigt smärtsam huvudvärk, som kan åtföljas av illamående, ljuskänslighet, bultande i huvudet och kräkningar. Kroniska och obotlig, kan de utlösas av stimuli som ångest, otillräcklig sömn och stress

Migrän Fakta

Enligt National Institutes of Health och Mayo Clinic Foundation, ungefär 11 procent av människor får migrän, som vanligtvis börjar mellan åldrarna 10 och 40. Migrän är tre gånger vanligare hos kvinnor än hos män.

Smärta

Återhämtning från migrän kan kräva misslyckade eller akut behandling, som innebär att man tar mediciner direkt när migrän smärta börjar. Läkemedel som förskrivs inkluderar icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, triptaner och svampen varianter.

Förebyggande

Ett annat alternativ för migrän återhämtning hindrar huvudvärk uppstår. Läkemedel som används för att uppnå detta preventiva effekten inkluderar antidepressiva, hjärt droger och antihistamin cyproheptadin.

livsstilsförändringar

Vissa individer återhämta sig från migrän snabbare om de ändrar sin livsstil för att minska huvudvärk. Strategier inkluderar utför övningar som slappna av muskler, få tillräckligt med sömn och underhålla en huvudvärk dagbok för att spåra triggers.

Alternativa behandlingar

migrän kan dra nytta av icke traditionella metoder för att minska förekomsten och svårighetsgraden av huvudvärk, som akupunktur, biofeedback och massage. Med örter som butterbur och vitaminer, inklusive riboflavin kan också ge lindring.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.