osteoporos & Crohns sjukdom

Enligt Crohns och kolit Foundation of America presenterar låg bentäthet ofta som en vanlig komplikation till Crohns sjukdom. Denna låg-bentäthet kan leda till benskörhet

Funktioner

En kronisk sjukdom, orsaker Crohns sjukdom tarmkanalen blir inflammerad och svullen. Å andra sidan, orsakar osteoporos ben att förlora sin massa så att de blir sköra och benägna till frakturer.

Identifiering

brukar kallas för "tysta sjukdomen" Osteoporos kan bli allvarliga innan symptomen uppträder. Personer med Crohns sjukdom bör få regelbundna ben densitet visningar för att upptäcka tillståndet i förtid.

Tidsram

Bentäthet normalt sjunker med åldern. Som ett resultat uppstår benskörhet vanligt hos äldre människor. Men hos personer med Crohns sjukdom, kan benskörhet drabbar personer i tjugoårsåldern och trettiotalet. De flesta människor i denna ålder har topp bentätheten. När benförlust sker detta tidigt i livet, betyder det att det kan bli mycket allvarligt som Crohns patient blir äldre.

Risk Factor

För att minska irritation i mag-tarmkanalen, behandling för Crohns sjukdom inkluderar anti-inflammatoriska läkemedel, såsom kortikosteroider. Tyvärr benförlust ofta framställer som en oönskad bieffekt av dessa läkemedel.

Förebyggande

För att motverka förlust av benmassa från att ta anti-inflammatoriska läkemedel, bör personer med Crohns sjukdom följa gemensamma förebyggande rekommendationer. Dessa inkluderar att få tillräckligt med kalcium och vitamin D, begränsa alkoholkonsumtionen, och undvika rökning. Andra viktiga förebyggande verksamhet omfattar få regelbunden motion där skelettet belastas, som att springa, lyfta vikter, och att gå för att stärka skelettet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.