risken för lupin

Lupin är en typ av blommande växt av släktet Lupinus. Några av dessa anläggningar är posisonous för både människor och djur. Den lupin Anläggningen kallas också bluebonnet och stavas ibland lupin

Lupinine

den skyldige bakom anläggningens toxiciteten är lupinine, som är en alkaloid. Det gör anläggningen smaken bitter. Några lupiner kallas "lupiner," men även dessa kan vara giftiga. ,

Ätbara

Som en böna anläggning är några lupin ätit. Vissa bönor är konsumeras av människor, medan vissa lupin odlas för boskap. Tyvärr är det svårt att veta den ätliga från oätliga.

Giftiga Delar

Alla delar av växten är giftiga, frön och skida speciellt eftersom lupinine giftiga är koncentrerad dit. Torkade lupin är också giftigt.

Varierande giftighet

Beroende på vilken tid på året, miljö och tillväxtskede anläggningen är i varierar lupin i sin giftighet. Således kan vad som kan ha ätliga under en säsong har blivit giftiga vid en annan tidpunkt.

Symtom

Lupinfrön förgiftning orsakar hjärtproblem, nervositet, matsmältningsproblem och kognitiva problem, bland andra symptom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.