typer av komprimering stövlar

Komprimering används för att behandla många cirkulationsproblem, inklusive ödem, åderbråck och otillräcklig cirkulation. Det finns många olika kompression behandlingar, inklusive stödstrumpor och stövlar. Kanske det mest kända typen av komprimering boot är luften sekventiell kompression enhet. Dessa kan lindas runt eller träs över benet och är knutna till en pneumatisk pump som intermittent blåses upp och töms i bagageutrymmet.

Cuff-Type Boot

Denna typ av kompression boot inte liknar en stövel. Istället är det en manschett som lindas runt vaden eller foten. Det ger intermittent massage och fungerar som en pump för att förbättra cirkulationen i foten och underbenet. Denna typ av boot är relativt små och icke-skrymmande, men kan inte användas för att behandla större områden av benet.

Sport Boot

Denna enhet är formad mer som en uppstart och får innehålla en kall pack alternativ för att ge kallt behandling samt kompression. Detta är vanligt i modeller som syftar till att behandla skador från sport olyckor. Stövlar av denna typ kan innehålla ett grepp ensam för att hjälpa användaren promenad i bagageutrymmet, men dessa stövlar kan vara mycket skrymmande. Denna typ av boot kan behandla hela underbenet och foten.

C-Boot

Denna typ av boot täcker mer av benet än manschetten-stil, men färre än sport-stil. Designen är en hylsa, som består av flera uppblåsbara kamrar runt benet. Denna typ innehåller ofta ett avsnitt för foten som inte blåsa. Denna typ av boot har lanserats som är mer användarvänlig än andra typer av komprimering boot.

Uppblåsbara Stocking

Denna typ av kompression boot liknar en kompressionsstrumpan mer än en konventionell kompression boot. Ursprungligen konstruerad för överviktiga och äldre, glider strumpan över benet och är sedan pumpas via en slang från en extern pump. Det kan vara ett bra val för lägre bensvullnad och problem ven

Cardio Komprimering Boot

Cardio-baserad komprimering stövlar såsom cirkulationspumpar stövlar ger en ytterligare fördel. -De blåsa upp och tömma i takt med bärarens hjärtslag. De kan programmeras för att komprimera efter varje hjärtslag, eller att komprimera varannan eller var tredje slå. Denna typ av boot kan även behandla specifika områden av benet, snarare än hela benet på en gång.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.