vad är en spricka i den distala supraspinatus?

Den distala supraspinatus senan ansluter skuldrans supraspinatus muskel på armen och är en del av rotatorkuffen, en grupp av muskler och senor som stabiliserar axeln. En spricka i distala supraspinatus är mer allmänt känd som en rotatorkuffen tår

Typer

Det finns två typer av rotatorkuffskador: partiella tjocklek tårar och full tjocklek tårar. Enligt universitetet i Washington Kliniken för ortopedi och idrottsmedicin, är den distala supraspinatus senan är mest mottagliga för full tjocklek tårar.

Orsaker

rotatorkuffskador kan orsakas av överansträngning eller skada på grund av missbruk, olyckor eller atletisk överanvändning. De kan också vara resultatet av tidigare sjukdomar, dålig hälsa eller ålder.

Symtom

Symtom på en sönderriven rotatorkuffen kan innehålla skarp smärta vid skada, begränsad rörelseförmåga, smärta med arm-och /eller skuldra rörelse och arm och /skuldra svaghet. Människor som lider en söndertrasad rotatorkuffen kan också känna en känsla av friktion eller "mala" på axeln eller obehag i olika sovställningar.

Betydelse

rotatorkuffskador begränsa axeln naturliga rörelseomfång, orsakar smärta i rörelse, och i allmänhet att fortsätta att bli värre om de lämnas obehandlade.

Behandling

Bortom smärtlindring, hade medicinering begränsad förmåga att hjälpa till att läka en sönderriven rotatorkuffen. Immobilzation, rehabilitering och stretchövningar är ofta skrivs för mindre eller delvis tårar, medan mer-allvarliga tårar kan kräva operation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.