vad är lågt TSH?

Låg TSH hänvisar till onormalt låga nivåer av sköldkörtel hormon i blodet, vilket kan resultera från en mängd villkor och orsakar ett tillstånd som kallas hypertyreos

Betydelse

Sköldkörteln utsöndrar hormoner tyroxin (T4) och trijodtyronin (T3) i blodet. Hypofysen frigör mängder av sköldkörtel hormon (TSH) baserat på nivåerna av tyroxin och trijodtyronin.

Funktion

Höga halter av tyroxin och trijodtyronin uppstå på grund av onormal sköldkörtelfunktion. Stora mängder av tyroxin i blodplasman minskar produktionen av TSH, vilket leder till låg TSH-nivåerna.

Orsaker

Låg TSH orsakats av förhållanden som ökar tyroxin produktion såsom Graves sjukdom, tyreoidit, och Sköldkörtelknutor, som är godartade tumörer symptomatiska för Plummer's sjukdom och struma.

Effekter

Låg THS nivåer orsaka onormal sköldkörtelfunktionen som hypertyreoidism, ett tillstånd som leder till en överaktiv sköldkörtel, med symtom på viktminskning, sjukdomskänsla, sömnlöshet, ökad hjärtfrekvens, temperatur känslighet och nervositet.

Diagnos /Tester

Låg TSH diagnostiseras genom utvärdering hypofyshormon och TSH i blodet. TSH provning innefattar: jod och sköldkörteln skannar, hypofys produktion och serum sköldkörtel mätningar hormon och TRH tester.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.