vad är störningen?

En gemensam är det område där två ben möts. En störning är en smärtsam skada som uppstår när de två ben som träffas på en gemensam bli dåligt. Detta kan inträffa vid de stora lederna, som finns på dina axlar, knän, höfter, fotleder och handleder eller på mindre lederna i fingrar och tår

Identification

Det mest lätt att känna igen symptom på ett vrickat gemensamt är intensiv smärta vid den skadade gemensamma när du försöker flytta den. Du kan också märka svullnad och missfärgning. Det gemensamma kan också visas deformerade.

Varning

Det kan vara svårt att avgöra skillnaden mellan en gemensam plats och ett brutet ben. Om du misstänker heller inte försöka behandla det eller flytta det själv. Istället får medicinsk hjälp omedelbart.

Orsaker

Gemensam dislokationer normalt inträffar efter ett fall eller någon annan typ av trauma.

Behandling

Din läkare kommer att manipulera dina ben tillbaka till sina rättmätiga platser. Om din skada är allvarlig och du upplever mycket smärta, kan du behöva lokal eller allmän anestesi medan detta utförs. Om din skada är mycket allvarlig, kan du behöva opereras.

Recovery

du antagligen behöver en bettskena eller en mitella för ett par veckor efter din behandling. Detta är att immobilisera leden och låt det läka. Du kan också behöva sjukgymnastik för att hjälpa återställa din rörlighet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.