vad är symptomen på en diabetiker person?

Diabetes mellitus hänvisar till en grupp av sjukdomar som påverkar kroppens användning av druvsocker eller blodsocker. Glukos är kroppens viktigaste energikälla för muskler och vävnader. När överskjutande belopp av glukos i kroppen, börjar personen att visa symptom på diabetes

Identification

När en person har diabetes innebär det helt enkelt att de har för mycket glukos i blodet. Det finns fyra huvudsakliga typer av diabetes. Den kroniska typer av diabetes är typ 1 och typ 2, medan prediabetes typ kan eventuellt vändas om den behandlas i tid. Graviditetsdiabetes uppstår under graviditeten.

Symtom

De vanligaste symtomen på en diabetiker person är frekvent urinering, ökad törst och hunger, oförklarlig viktminskning, trötthet, irritabilitet, dimsyn och täta infektioner. Ibland kommer en diabetiker har också stickningar eller domningar i händer och fötter.

Komplikationer

Om den lämnas obehandlad diabetes kan utlösa förödelse på kroppens olika system. Diabetes kan orsaka nervskada i magen, vilket leder till illamående, uppblåsthet och svår matsmältning. Om kombination med högt blodtryck, diabetes kan orsaka njurskador och hjärtsjukdomar. En diabetiker är också betydligt mer benägna att drabbas av lunginflammation, influensa och stroke.

Överväganden

Tänk på att graviditetsdiabetes och typ 2-diabetes uppvisar ofta inga symptom. Av denna anledning är det viktigt att veta om du är i riskzonen för diabetes, om du är, se till att ha dina glukosnivåer kontrolleras regelbundet.

Förebyggande /Lösning

Typ 1-diabetes är den enda typ som inte kan förhindras. Men för att förebygga typ 2, prediabetes och graviditetsdiabetes, upprätthålla en hälsosam kost, få tillräckligt med motion och bibehålla en hälsosam vikt för din längd och kroppsform.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.