vilken typ av skor är bra för platta fötter?

Miljontals amerikaner är födda med en gemensam fot missbildning --- platta fötter. Ortoped och uppfinnaren dr Michael Pryce säger personer med platta fötter ska bära skor som ger stabilitet. Fot instabilitet gör pronation (foten rullande inåt) problem förvärras

Välja Skor

DrPryce säger det bästa skor för platta fötter är skor som är raka varade. Enligt Kör Planet är varar trä modeller av fötter, som företräder former och båge typer av olika skostorlekar.

Sko Inspektion

Att välja rätt skor är viktigt. Dr Pryce säger en shoes trampa bör vila plant på en plan yta, och skorna ska inte kunna klippa från sida till sida.

Inläggen

Överpronation gör att människor med platta fötter att ha ont i sina höfter , ben, knän, fotleder och valv. Dr Pryce säger att många tror att inläggen kan hjälpa, men de gör det inte.

Skostorlek

Vissa personer utvecklar platta fötter när de blir äldre. Deras fötter längre och sprids, vilket innebär att de blir längre och bredare skor.

Slitage

Människor med platta fötter har onormala skodon. De tenderar att bryta ner insidan av bakkappan av skor och sula eller slitbanan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.