Vad är orsakerna till stickningar i vänster arm?

När upplever stickningar i armen, om det är vänster eller höger arm, kan det bero på parestesi, vilket innebär att du upplever onormala hudförnimmelser såsom stickningar eller sveda och klåda. Parestesier är i allmänhet resultatet av perifer nervskada

neurologiska system

Mayo Clinic förklarar att nervskada kan orsaka perifer neuropati, signaleras av stickningar och domningar. Nervskada kan vara resultatet av infektioner, skador, exponering för toxiner och metabola problem. Diabetiker lider ofta av nervskador.

Överväganden

stickningar i armen kan orsakas av en subluxated första revbenet, som kallas en thoraxapertursyndrom. När detta inträffar får nerv och artär i nacken kan klämmas och orsaka diffusa stickningar i stället stickningar i en viss del av armen, enligt Chriopractic-help. com. Detta beskrivs som en dermatomal mönster.

Exempel

Ett exempel på dermatomal mönster är när du känner stickningar i överarmen på den sida och kanske också i underarmen. Detta kallas C5 dermatom och kan leda till svaga biceps och deltoideus muskler samt tennisarmbåge om det inte behandlas.

Neck Nerver

En irriterad hals nerv orsakar huden att bli mycket känsliga. Så småningom armen kan bli stel.

Leder

lederna i nacken måste flytta för att förbli friska. Om något händer som fixar dessa fogar och att de inte längre lös, svälter detta brosk av näringsämnen och syre och skadliga avfallsprodukter bygga upp. De restprodukter irritera nerven i nacken, som orsakar arm stickningar.

Artrit eller Förskjutning disk

Om du har artrit och förändringar sker inom underarmen som en följd av detta villkor, kan detta leda till smärta i arm samt stickningar. Stickningar i vänster eller höger arm kan också vara resultatet av en halkade disk i ryggen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.