Vad gör du för en låg HGH nivå?

En låg nivå av mänskligt tillväxthormon (HGH), även känd som tillväxthormonbrist (GHD), är en behandlingsbar sjukdom som förekommer både vuxna och barn. Enligt Neuroendocrin Clinical Center (NCC) vid Massachusetts General Hospital, villkoret i vuxna kallas för förvärvade GHD

Behandling

GHD behandlas med rekombinant humant tillväxthormon, en konstgjord variant av naturligt tillväxthormon göras av kroppen, rapporterar NCC.

Effektivitet

Rekombinant tillväxthormon har visat att vända många av effekterna av GHD såsom långsam tillväxt, höga nivåer av kroppsfett och låga nivåer av muskelmassa och muskelstyrka.

Administration

Behandlingen av vuxna och barn med GHD är i form av dagliga eller veckovisa injektioner. Injektioner kan tas på egen hand med hjälp av olika enheter.

biverkningar

Låga doser av rekombinant humant tillväxthormon är inte förknippade med allvarliga biverkningar, enligt NCC. Högre doser har varit kända för att orsaka vätskeretention och hypertoni, tillsammans med mer allvarliga biverkningar villkor hos vissa personer.

Behandlingstiden

Behandlingstiden beror på sjukdomens svårighetsgrad och om reaktionerna på de rekombinanta tillväxthormon, men kan vara livslång.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.