Vad händer med ACH som kan orsaka Alzheimers?

Minskade nivåer av kemikalien acetylkolin ses hos patienter med Alzheimers sjukdom. Acetylkolin har en viktig roll i kommunikationen mellan alla celler i kroppen, inklusive hjärnan. Vissa saker händer när du har Alzheimers sjukdom som stör hjärnans celler kommunikation

Alzheimers sjukdom

Alzheimers sjukdom är en störning i hjärnan som sakta blir värre med tiden och kan inte vändas. Alzheimers sjukdom begränsar en persons minne och förmåga att tänka orsak, lära, göra bedömningar och kommunicera. Enligt en artikel i "Journal of Molecular Neuroscience" (Volume 17, Number 2, s. 137-145, från oktober 2001), ansamling av överskjutande amyloid protein är associerade med Alzheimers sjukdom.

Acetylkolin

I tidigt 1900-tal, acetylkolin (ACH) var den första signalsubstansen kan identifieras. En signalsubstans tillåter överföring av uppgifter från en nervcell till en annan. Acetylkolin är en viktig signalsubstans i hjärnan. Den spelar en viktig roll i minne, inlärning och många andra funktioner hjärnan. Enligt en artikel i KnowItAlz, en Alzheimers vårdgivare community blogg, de som lider av Alzheimers sjukdom har låga nivåer av acetylkolin. Mängden av acetylkolin minskar naturligt som du ålder. Vid Alzheimers sjukdom, minskar acetylkolin mycket snabbare än normalt på grund av ansamling av två onormala proteiner. Dessa proteiner döda acetylkolin-sändare celler. Den gradvisa död kolinerga nervceller i hjärnan, celler som överför acetylkolin, resulterar i en gradvis betydande förlust av hjärnans funktion.

amyloida plack

Ett av de ledande egenskaperna hos Alzheimers sjukdom är den ackumulering av amyloid plack mellan nervcellerna i hjärnan. Amyloid beskriver protein fragment som kroppen producerar normalt. Beta amyloid är ett protein pjäs som kommer från en preamyloid protein. I en normal hjärna, dessa protein bitar bryts ner och elimineras från hjärnan naturligt. Vid Alzheimers sjukdom, är det protein bitar bryts inte ner, utan snarare de ansamlas och bildar hårda plack.

Härvor anses

härvor anses är trassliga fibrer inne i hjärnans celler. Dessa tovor är huvudsakligen består av ett protein som kallas tau. Tau utgör en del av en struktur som kallas mikrotubuli, som transporterar viktiga ämnen från en del av den nervcell till en annan. Vid Alzheimers sjukdom är tau-protein inte normal i hjärnan, och mikrotubuli kollaps.

Narkotika

Det finns inget botemedel mot Alzheimers sjukdom. Vissa läkemedel bidra till att lindra symtom. De läkemedel hämmar acetylkolinesteras, ett enzym som inaktiverar acetylkolin. Stoppa detta enzym hindrar det normala nedbrytningen av acetylkolin. Detta kan kompensera för den minskade acetylkolin i Alzheimerpatienter som händer på grund av dödsfall av acetylkolin-sändande celler. Den mest använda läkemedel mot Alzheimer patienter är Aricept, enligt AccentCare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.