Varför varm mjölk hjälper människor sover?

I generationer har människor hävdat att ett glas varm mjölk innan sängen kommer att hjälpa dig att sova. Ingen vet säkert när eller var denna tro började, men det har blivit ett nästan allmänt accepterat hem åtgärda. ". Gammal fruar berättelse" Trots all tillgänglig vetenskaplig information tillgänglig för oss idag, och den efterföljande omvärdering av många huskurer, ingen tycks ifrågasätta sanningen i denna

Theory

Någonstans på vägen, någon kom upp med en vetenskaplig förklaring för mjölk påstådda sömnframkallande egenskaper. I grunden är det påstås, varm mjölk, ungefär som Turkiet, innehåller stora mängder av aminosyran tryptofan. Tryptofan, när de konsumeras, så teorin går, utlöser en trött, sömnig känsla. Anhängare av denna teori säger att det är därför människor ofta måste ta tupplurar efter en stor Thanksgiving middag.

Science

Anahad O'Connor undersökt de vetenskapliga påståenden om tryptofan s sömngivande effekter i en artikel skriven för The New York Times. Han tar ett MIT undersökning som konstaterade att problemet med teorin är att "ha någon sömngivande effekt, har tryptofan att passera blod-hjärnbarriären. Och i närvaro av andra aminosyror, slutar upp kampen --- stor framgång --- att röra sig över. "Med andra ord, beror på att höga nivåer av protein i både mjölk och Turkiet, oavsett mängden tryptofan är faktiskt i dessa livsmedel utförda oviktiga på grund av andra aminosyror som kommer i vägen för den att absorberas. Dessutom, enligt Dr . Michael Breus, beloppet av kalkon du skulle behöva konsumera för att få tillräckligt med tryptofan att man blir sömnig skulle vara ca 40 kg. Summan av kardemumman är att varken Turkiet eller mjölk innehåller tillräckligt tryptofan ha någon signifikant effekt på sömn. Forskarna tror att någon effekt varm mjölk har på att göra en person känner dig sömnig är helt psykologisk, eller som O'Connor uttrycker det, "Den rutinmässiga av att dricka ett glas mjölk innan sängen kan vara så rogivande som en favorit gammal filt. "

livsmedel för att undvika innan Bed

Även om det är aldrig en bra idé att äta rätt innan sängen, vill du särskilt undvika kryddstark och fet mat. Kryddstark mat kan leda till matsmältningsbesvär och halsbränna hos vissa personer, vilket kan hålla dig vaken. Livsmedel som innehåller mycket fett är svåra för kroppen att smälta och kan därför få dig att känna obekväm och orolig. En del hävdar att äta för nära sänggåendet kan leda till mardrömmar, men det finns för närvarande inga säkra studier som visar att anslutningen. Övriga livsmedel och drycker som bör undvikas finns läsk, kaffe och choklad, som alla tre innehåller varierande halter av koffein.

Late Night Snacks

Enligt Dr Timothy Morgenthaler, skriva för Mayo Clinic, om du ska att ha en sen natt mellanmål, bör du rikta livsmedel såsom "en liten skål av havregrynsgröt eller flingor med lättmjölk, eller yoghurt med müsli strös ovanpå. "Dessa snacks är både frisk och relativt lätt att smälta. De har också gett en nöjd känsla över utan fyller dig.

Alkohol

Många människor gillar att njuta av ett glas rött vin innan sängen. Och de flesta läkare inte avråder från det, men det är viktigt att måttliga belopp. Wine har en lugnande effekt av nerver, vilket kan leda till mer fridfull sömn. emellertid varnar Dr Morgenthaler mot överdriven alkoholkonsumtion som ett sätt att somna. Han skriver att medan alkohol "från början kan göra att du känner dig sömnig, [det] förhindrar djupare sömnstadier och ofta får dig att vakna mitt i natten. "I huvudsak kommer dricka mer än slå ut dig, men du kommer inte att kunna vila.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.