Vilka tecken och symtom på urinblåsan sjukdom?

urinblåsan sjukdom och komplikationer kommer i många former, som alla som producerar någon form av fysiskt obehag. . På grund av den naturligt samband mellan blåsan och urinering, är en resa till badrummet den bästa tiden att övervaka din fysiska beteende efter tecken på problem med urinblåsan. Erkänner tecknen i tid kan förhindra ytterligare smärta, obehag och skam.

Blodig urin

Blod innehåll i din urin, eller hematuri, kan signalera ett av flera olika blåsa problem, inklusive en urinvägsinfektion. Detta händer när blåsan är innerfodret blir infekterad, ofta på grund av prostata infektioner, komplikationer njure eller bakterier som E. coli. Blodig urin är också symptomatiskt för cancer i urinblåsan, i vilket fall urinen kan vara rostfärgad eller djuprött. Även blodig urin är ofta det första symtomet på cancer i urinblåsan för att presentera, kan det ej finnas i ditt badrum --- mikroskopisk hematuri är när blodet innehållet i din urin är synlig endast genom en läkares urinprov.

Frekvent urinering

En markant ökning av hur ofta du kissar kan också indikera en urinvägsinfektion. Det kan också vara ett symtom på blåscancer, smärtsam blåsa syndrom och urininkontinens. Urininkontinens är samma skick som du har svårt eller en oförmåga att kontrollera urinblåsan --- olika typer av inkontinens orsakas vanligtvis av olika komplikationer på andra ställen i kroppen.

Urge

Du bör vara försiktig med de täta behov av att urinera, eftersom detta kan indikera problem med urinblåsan, liksom. Till skillnad från täta urinträngningar, får ofta behov eller inte kan faktiskt producera urin. Till exempel är ett symptom för cancer i urinblåsan lust att urinera utan att producera mycket eller urin. Smärtsam blåsa syndrom och urinvägsinfektioner är också märkta med täta uppmana.

Smärta

Smärtsam urinering kan vara symtom på en blåsa tillstånd. Till exempel är infektioner i urinblåsan som kännetecknas av smärtsam urinering --- när urinblåsan är infekterad, har urinen en hög bakteriehalt. Smärtsam blåsa syndrom och cancer i urinblåsan kan också anges genom smärtsam urinering --- PBS kännetecknas också av obehag eller tryck i urinblåsan området. I varje fall vara medveten om att smärtsam urinering --- speciellt om utan sällskap av några andra symtom --- kan tyda på en urinvägsinfektion, snarare än en blåsa skick.

Unika symptom

Även om många symptom på urinblåsan sjukdom fördelas mellan olika villkor, andra är unika. En infektion i urinblåsan kan karakteriseras av feber, frossa, illamående och smärta i nedre ryggen. Smärtsam blåsa syndrom kan innebära starkare symtom hos kvinnor, särskilt under menstruationen och vaginala samlag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.