allergier rodiumpläterade

Rodium är ett element i platina familjen känd för sin motståndskraft mot vanära och korrosion. Vissa personer får allergiska reaktioner när de bär rodium-plated smycken, dock. Medan rodium är osannolikt att orsaka allergi, kan ganska reaktiva vita och färgade guld under producera allergiska symtom

Fördelar

Rodium är ljust och glänsande i nästan alla miljöförhållanden. Trots dess höga kostnad, är rodium effektiv för plätering, eftersom det bevarar vitt guld och färgade bitar guld utanför deras normala livslängden. Rhodium pläterade smycken är motståndskraftiga mot repor och slitage, och metallen är hyopallergenic.

Nackdelar

Även allergier mot rodium brukar inte förekomma, allergier mot färgad eller vitt guld är vanliga. Dessa guld legeringar omfattar i allmänhet betydande mängder nickel, en metall som många människor är känsliga. Enligt Better Than Diamond hemsida, cirka 20 procent av kvinnorna har en nickelallergi. Eftersom rodium är porös, får nickel kommer i kontakt med huden och orsakar klåda, rodnad och utslag.

Överväganden

rodiumpläterade kan göra smycken som innehåller nickel användbar för vissa människor. Inte alla delar är lämpliga, dock. Vissa typer av smycken såsom örhängen inlägg och vigselringar, lider nog dagliga slitage som bordläggning bär igenom snabbt. Trots rodium är slitstål kan det bli så småningom tunna nog för att tillåta nickel att kontakta huden. Halsband, armband och ringar, som bärs mindre ofta, kan vara kandidater för rodiumpläterade, även

Förebyggande /Lösning

Rodium är ett extremt dyrt material-fyra gånger kostnaden för platina och nio gånger Kostnaden för guld. Akta dig för billiga vitt eller färgat guld smycken, vilket kan vara icke-pläterade eller har en tunn beläggning av rodium, vilket gör att mer exponering för nickel. Du bör överväga att åter-plating smycken, eller välj platinasmycken över vitt guld om kostnaden för rodiumpläterade är för hög.

Missuppfattningar

Vissa människor tror att de kan upptäcka nickel i rodierat vitguld med hjälp av en magnet. Denna metod används när det finns en oro för nickel som passerar genom rodiumpläterade. Även nickel är tekniskt magnetisk, är det den minst lyhörd för de tre magnetiska mineral, vilket gör detta test ineffektiva. Det finns ingen säker test för nickel i smycken legeringar. Det bästa alternativet för den som vill undvika nickel i rodierat smycken är att handla först vid ansedda juvelerare, eller välja metaller som aldrig är formulerade med nickel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.