allergisk bronkit och hosta

Bronkit som utlöses av vanliga allergen, i stället för lungsjukdomar, som förkylning och influensa, kallas allergisk bronkit. Drabbade upplever samma bronkial reaktion symptom orsakade av akut bronkit och hosta är den inledande manifesterar symtom. Korrekt identifiering av en allergisk reaktion som bronkit utlösa krävs för diagnos och behandling

Betydelse

Allergisk bronkit orsakas av en inflammation i luftrören som kan leda till irritation av slemhinnor i lungorna. Hosta förekommer som en reflex för att rensa lungorna, som svar på slemproduktion följd av en irriterad bronkiell foder.

Identifiering

Bronkit utlöses av allergener orsakar irritation i luftrören och de nedre luftvägarna i andningsorganen. Sjukdomen kan åtföljas av astma, som ibland kallas allergisk astma.

Funktioner

Symptom som hosta utlöses av inandning av ämnen såsom pollen, mögel, damm, rök och andra allergener. Dessa är irriterande som påverkar de nedre luftvägarna, till exempel luft-och bronkial foder, vilket får dem att bli inflammerad, utgivnings slem och stimulerar hostreflexen.

Symtom

Tidiga symptom på bronkial reaktion inbegriper täppt näsa, en kliande hals, slem bygga upp och ont i halsen. Andningssvårigheter kan uppstå som bronkit fortskrider. Hosta är ett första svar på irritation i luftrören. Slem produktion resultat från inflammation i luftrören foder. Sputum kan vara vitt, gulaktigt grå eller gröna. Andnöd kan uppträda med ännu minsta ansträngning. I vissa fall blir patienten trött, med rastlöshet, väsande andning, feber, frossa och bröstsmärtor.

Orsaker

Allergener är den främsta orsaken till allergisk bronkit, i motsats till de virus och bakterier som orsakar icke-allergiska bronkit. Allergener utlösa en onormal immunsvar som resulterar i manifestationen av bronkial symtom. Villkoret kan bestå med fortsatt exponering för allergener. Allergener djur ilska, pollen, mögelsporer, tyger, kvalster, passiv rökning och toxiner.

Överväganden

Hosta tillsammans med feber kräver omedelbar läkarvård när någon lider av en bronkial infektion. En hosta som varar i mer än tre veckor kan resultera i astma och andra allvarliga respiratoriska komplikationer.

Management

Eftersom exponering för allergener utlöser bronkit symtom, undvika dem kan minska irritation i andningsorganen. Steroidbehandling kan anges att hantera bronkiell inflammation. Paracetamol eller ibuprofen kan minska feber. Personen måste vara hydreras till stöd i utvisningen av slem från luftrören.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.