fotvård & plantar vårtor

Plantar vårtor kan uppstå när humant papillomvirus (HPV) går in i kroppen genom ett litet snitt i huden. De vårtor är godartade utväxter som ofta utvecklas i de mest utsatta punkterna i fötterna, till exempel bollar eller hälarna

Identification

Vårtorna kan vara hudfärgad, rosa eller vita, men är oftare grå eller brun. De kommer oftast ut som en bula på undersidan av foten som förändras över tid.

Missuppfattningar

I motsats till den gamla talesättet, kan du inte få vårtor från en padda. Överföring sker genom direkt hud-mot-hudkontakt eller när viruset blir kvar. Och barn är särskilt känsliga

Effects

Plantar vårtor är inte ett stort hälsoproblem, men de kan vara smärtsamt och resistent mot behandling . Behandlingen kräver ofta ett besök på en fotvård kontor för att få vårtor behandlas av en fotvårdsspecialist.

Behandling

En fotvårdsspecialist har olika alternativ för att behandla vårtor. Läkaren kan ordinera medicin, men om vårtor är förankrade i huden, kirurgiskt eller kemiskt avlägsnande kan komma att krävas.

Förebyggande /Lösning

Håll fötterna torra och rena, byta strumpor varje dag, undvika att gå barfota i offentliga förändras eller dusch områden, och besöka en fotvård kontor om du märker knölar eller sår på fotsulorna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.