galla sjukdom

Crown galla är en sjukdom som infekterar många olika typer av växter som används i bostäder och kommersiella landskap. Sjukdomen orsakas av bakterien Agrobacterium tumefaciens och infekterar mer än 600 olika växtarter

Symtom

Gall sjukdom angriper stammar och rötter av sin värdväxt, växer eftersom plantan växer. Gallbildningar varierar i storlek från 0,5 inches till 8 inches i diameter och första bleka i färg men mörkare och hårdnar när de växer tills de slutligen når en ålder där de sloughed av. Storleken på gallbildningar varierar beroende på värdväxt

Life Cycle

Agrobacterium tumefaciens övervintrar i jorden under vilande säsongen. Eftersom vädret blir varmare och anläggningen börjar växa, börjar galla sjukdomar att smitta någon sår eller skador på anläggningen. När sjukdomar ålder att de faller till marken, reinfect de marken att infektera följande säsong tillväxt.

växtbetingelser

Sen fryser inträffa tht efter den första våren tillväxt orsak nog skador på värdväxter för att ge galla sjukdomar med optimal tillväxt. Detta sker oftast i områden med en höjd på mer än 3000 meter.

Ekonomiska förluster

Gall sjukdom har varit känt för omfattande skador plantskola produktioner av mandel, äpplen, körsbär, persikor och plommon, bland andra frukter. Gall sjukdom orsakar inte betydande förluster förrän den har i stor utsträckning smittade anläggningarna. Eftersom behandling för sjukdomen är oerhört svårt, grödor som har skadats måste vara ordentligt roterat och en resistent anläggning måste planteras i jorden för nästa säsong.

Control

Inspektera köpt några växter innan plantering dem att se att de inte redan är infekterade med galla sjukdom. Tyvärr kan det vara mycket svårt att se gallbildningar i början av växtperioden eftersom de börjar mycket liten i storlek. En annan metod för förebyggande är att hålla växter så frisk som möjligt genom att undvika frostskador eller landskapsarkitektur. Gall sjukdom som har infekterat jorden är mycket svårt att behandla, där förebyggande den bästa metoden för kontroll. Det finns för närvarande inga kemiska bekämpningsmetoder effektivt vid behandling av galla sjukdom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.