hur man använder flytande kväve för att döda hudproblem

Läkare använder ofta flytande kväve för att ta bort vårtor och andra, mindre vanliga utväxter hud. Den flytande kväve orsakar köldskador på huden där det tillämpas, som vanligtvis leder till döden på vårtan vävnad växer där. Med flytande kväve och andra kalla ämnen för detta ändamål kallas kryoterapi. Du bör inte försöka flytande kväve kryoterapi om du inte är en kvalificerad läkare eller sjuksköterska eller står under tillsyn av en. Det finns mindre intensiv, over-the-counter former av kryoterapi tillgänglig för hemmabruk. Men principerna är desamma som cyrotherapy hjälp av flytande kväve
1.
Doppa änden av en bomullspinne i flaskan med flytande kväve.
2.

Tryck snabbt på kväve-indränkt kompress att vårtan som du försöker ta bort. Tryck bestämt på vårtan i 2 till 3 sekunder, rulla pinnen längs hela området i vårtan om det behövs.
3.
Ta bort bomullstuss från din hud, och upprepa processen för andra vårtor eller lesioner som du vill ta bort. Behandlade vårtor ska dö och falla bort från huden i en vecka till 10 dagar.
4.
Inspektera området där vårtan var för tecken på kvarvarande vårta vävnad. Efter 10 dagar eller så skall området vara rosa och klara av mörka fläckar av vävnad. Om du upptäcker mörka fläckar av vävnad, kommer en andra kryoterapi behandling som sannolikt att bli nödvändigt att helt ta kål på vårtan.

Tips och varningar


 • Flytande kväve ansökan är smärtsamt och kommer att resultera i ett blister som kommer att pågå i flera dagar. Inte målmedvetet bryta detta blister. Om den gör paus, titta på överskjutande rodnad, smärta, spridning av lesionen, eller andra tecken på infektion. Konsultera en läkare eller sjuksköterska omedelbart om blister är inte läker eller tycks ha blivit smittade.
 • Läs alla indikationer för over-the-counter kryoterapi behandlingar. Många är utformade för att användas områden av tjocka, hårda hud och bör inte användas i ansiktet eller på könsorganen.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.