hur man upptäcker tecken på autism

Från och med 2010 har CDC fastställt att cirka 1 110 amerikanska barn har autism. Det är nästan en procent av alla barn i USA. Erkänner tecken på autism tidigt är mycket viktig eftersom det är bättre att få vård snarare förr än senare. Ju snabbare du behandlar någon för autism, desto mer sannolikt är det att återhämta sig från den. Autism är ett funktionshinder som påverkar tal och förmågan att umgås. Andra vanliga egenskaper som definierar autism omfattar udda beteenden för ett barn, tvångssyndrom beteenden, själv beteenden stimulans och intensiva vredesutbrott.
1.
Rådgör med din barnläkare om du märker några onormala beteenden. Din barnläkare kan rekommendera en psykolog för att diagnostisera ditt barn.

alltid lita på din intuition. Om barnläkare inte är en professionell inom området autism och anser inte att ditt barn har autism, artigt be dem att hänvisa dig till en yrkesman som korrekt kan diagnostisera ditt barn. Du kan även söka på Internet för branschfolk. Skriv in din stad eller postnummer och ordet autism. En lista över lokala proffs som kan diagnostisera ditt barn tillsammans med andra webbplatser med värdefull information kommer att dyka upp.
2.
Var uppmärksam på ditt barns tal. Om ditt barn inte jollra med 12 månader eller visar tecken på tal av 16 månader, då det kan vara möjligt att ditt barn har autism. Även en förlust på tal i alla åldrar eller brist på två ord fraser som bär mening finns också stora tecken att ditt barn kan ha autism.
3.
Var uppmärksam på hur barnet reagerar på dig. Om ditt barn inte svarar på hans namn eller ibland svarar och ibland inte som också är ett tecken på potentiell autism. Dessutom, om ditt barn verkar döv ibland, men då vid andra tillfällen inte, är det också ett tecken. Dessutom, om ditt barn inte är varm mot dig, inte få ögonkontakt, eller ogillar kontakt såsom kramar då han kan ha autism.
4.
Var uppmärksam på ditt barns beteende . Vissa beteenden att ta del av är intensiva täta vredesutbrott utan uppenbar anledning, konstant vaggande beteenden som du inte kan få ditt barn att sluta, och hand-flaxande. Några andra tecken att ta fasta på är om ditt barn blir besatt av vissa leksaker eller linjer upp dem och insisterar på att inte flytta dem, gör repetitiva rörelser eller upprepar samma tal om och om igen, saknar viljan att leka med andra barn runt hennes ålder och /eller om hon har en extrem reaktion mot någon sorts förändring i hennes omgivning, kost eller rutin. Om ditt barn visar något av dessa tecken, så hon kan ha autism. Sök upp en professionell diagnoser.
5.
Få behandling. Ju snabbare du får behandling för ditt barn bättre. Hon är mer sannolikt att återhämta sig från autism symptom om hon får behandling tidigt i sin barndom. Enligt WebMD artikeln "Forskare Se återhämtning från Autism" som rapporterade om ett möte International Society for Autism Research innehas, vars chanser att återhämta sig från autism verkar vara 1 på 10. Chansen var högre om interventionen tidigt. ABA (tillämpad beteendeanalys) visade de bästa resultaten för att flytta någon av spektrumet.

ABA går tillbaka till BF Skinner som utvecklat konditionering att lära djur vissa beteenden baserat genom att belöna dem när de gjorde det önskade beteendet. ABA fungerar på samma sätt, givande ett barn på spektrumet för när de visar en önskad beteende såsom att ta ögonkontakt eller för att visa ett leende.

Det finns många behandlingsalternativ för autism. Läkaren kommer sannolikt att rekommendera ABA och arbetsterapi som det viktigaste behandlingsalternativ, men det finns andra alternativ också . .

Här är tre andra alternativ för att även ta del av.

Floortime är en strategi som utvecklats av barnpsykiatriker Stanley Greenspan. Utgångspunkten bakom floortime är att föräldern försöker kommunicera på samma nivå som barnet-i huvudsak kommer in i barnets värld.

Sonen-Rise Programmet skapades av författare /lärare Neil Kaufman och Samahria Lyte Kaufman. De är grundarna av Autism Treatment Center of America. Liksom Floortime, son-Rise Program innebär också att ansluta sig till barnet oavsett i vilken verksamhet de håller på med repetitiva beteenden.

PECS lär individen med autism hur man kommunicerar med bild kort. Detta liknar teckenspråk. Även om inte verkligen en behandling, är PECS mycket värdefull för alla föräldrar vars barn är antingen icke-verbal eller har begränsad yttrandefrihet.

Tips och varningar


 • Få en autism diagnos kan vara hjärtskärande nyheter. Framtiden du hoppats på ditt barn kanske inte blir verklighet, och du står inför hundratals skärande känslor. Kom ihåg att ditt barn är fortfarande ditt barn och att det alltid finns hopp för henne. Ge inte upp och kom ihåg att någon med autism har mycket att lära dig.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.