hypofystumör optisk nerv synundersökning

Hypofysen är belägen i mellersta delen av hjärnan, direkt bakom näsan. Det hänger ner från hjärnan och ligger direkt ovanför den optiska chiasm. Tumörer i hypofysen nästan alltid påverkar synnerven chiasm

struktur Optic Chiasm

En optisk sticker nerv tillbaka från varje öga. Dessa nerver korset på synnerven chiasm, direkt under hypofysen, som bildar formen av bokstaven X.

Neurologiska överenskommelsen av Optic Chiasm

Synnerven fibrer som ger en signal för det temporala, eller yttersta, synfältet från varje öga är beläget i centrum av synnerven chiasm. Dessa fibrer från varje öga ligger tätt vid den korsningen.

hypofysen tumör

En tumör i hypofysen är i allmänhet mycket liten. Neurokirurgi Idag rapporterar att de är vanligen mäts i millimeter. Som sådan, att ha någon påverkan på synen, skulle de ha att påverka nervfibrer som är nära varandra. Det gör synnerven fibrer för det temporala synfältet från varje öga de mest utsatta.

Vision förluster från hypofysen tumör

Den vision förlust som nästan alltid resultatet av en hypofys tumör kallas bitemporal hemianopsi. Detta inträffar när den temporala synfältet från varje öga är skadat. Detta kan bara ske på optisk chiasm.

Test för Bitemporal hemianopsi

Bevis för ett hypofysen tumör kan i allmänhet inte bedömas när en optiker eller ögonläkare utsikt insidan av ögongloben. De enda tester som kan avslöja en bitemporal hemianopsi är synfält tester.

Synfält

Den mest grundläggande screeningtest är känt som konfrontation synfält, som optiker gör med händerna. Automatiserad och mer exakt, tester av synfältet omfatta Humphrey synfält och frekvensdubblering Technology. Båda dessa involvera patienten tittar in ett instrument och klicka på en knapp när de ser ett specifikt mål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.