lokaliserad buksmärta

Buksmärta är en allmän term som används för att beskriva smärta som uppstår någonstans i framför kroppen mellan ljumsken och bröstet. Smärta begränsad till ett visst område i buken är allmänt känd som lokal buksmärtor

Fakta

Förutom lokala symtom, buksmärtor kan manifesteras som allmänt obehag, kramper eller vågor av kolik smärta i samband med sjukdomar såsom njure stenar eller gallsten, enligt Medline Plus.

underliggande problem

Personer med buksmärta lokaliserad i ett område har en ökad risk för underliggande problem i organ såsom mage, bilaga eller gallblåsan, Medline Plus rapporter.

Orsaker

Medline Plus lista över orgel-relaterade magsmärtor orsaker magsår, blindtarmsinflammation och inflammation i gallblåsan (kolecystit).

Överväganden

relativt få fall av buksmärtor är lokaliserad, enligt Mayo Clinic. Dessutom har många fall av buksmärtor som återfinns på plats har faktiskt en sak som härrör från en annan plats.

Ytterligare saker att tänka

allvarlighetsgrad buksmärtor indikerar inte nödvändigtvis hur allvarlig den bakomliggande orsaken, Medline Plus anteckningar. Tidig blindtarmsinflammation, till exempel, kan förekomma med liten eller ingen smärta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.