missfärgning av huden runt anus

Människor kan utveckla en missfärgning av huden runt anus från en anal fistel. En anal fistel är en onormal tarmkanalen som går från ändtarmen eller anus på huden runt öppningen i anus

anal fistel

Enligt RxMed. com, är en anal fistel en kanal som ofta har sitt ursprung i en djup körtel i väggen av en persons ändtarm eller anus samt orsaker märkbara missfärgning där fisteln når anus. Denna störning kan också växa från en böld i anus eller ändtarm.

Orsaker

Analt fistlar kan bero på en infektion som orsakar en böld att brista och lämna efter en anal fistel kanal. Tarmcancer och inflammation i tarmen kan också orsaka anala fistlar.

Symtom

Människor med anal fistlar kan uppleva smärta under tarmrörelserna och efteråt. Anal fistel drabbade kan också märka en öm och fast anal klump och en intermittent eller konstant urladdning.

Riskfaktorer

Personer med sticksår i slemhinnan i analkanalen och patienter som fick injektion behandlingar för hemorrojder ha en ökad risk för att utveckla anala fistlar. Patienter med smittsamma sjukdomar som tuberkulos och divertikulit har en högre risk att få en anal fistel.

Behandling

Läkare brukar behandla anala fistlar genom att kirurgiskt ta bort fistel. Patienter kan utveckla förstoppning eller tarm inkontinens efter operationen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.