öronvax avlägsnande & väteperoxid

Det finns ett gammalt talesätt om att inte sätta något mindre än armbågen i örat. Det är bra råd, men ibland måste du rengöra dina öron att avlägsna överflödigt vax. Väteperoxid kan redan vara i ditt medicinskåp, och kan hjälpa till att ta bort öronvax. Kom ihåg att öronvax problem bör ses över av läkare

Hur man förbereder den Väteperoxid

väteperoxid som finns i ditt medicinskåp är mest sannolikt i en 3 procent koncentration. Denna koncentration kan bränna huden. En blandning av halv ljummet vatten och hälften väteperoxid är säkra för de flesta. Du behöver bara ett par droppar av denna blandning för varje öra. Använd inte en blandning som är för varmt eller för kallt. Detta kan resultera i yrsel eller smärta.

Använda Väteperoxid och vattenblandning

Enligt University of Virginia Elson Studenthälsan, bör du använda ett öga dropper eller glödlampa dropper att placera om två droppar denna blandning in i örat du behandlar liggande på din sida. Låt blandningen arbetet med att örat i cirka 15 minuter. Vänd och låt vätskan rinna på en tvättlapp. Du kanske eller kanske inte märker bitar av öronvax komma ut. Skölj örat med vatten och upprepa på den andra sidan.

Hur ofta ska du använda väteperoxid i dina öron?

Rengöring öronen med väteperoxid bör göras på behov. Du kan upprepa behandlingen dagligen tills dina öron är klart om den första omgången inte löser problemet. Om den fortsätter förbi ett par dagar, kontakta din läkare. När öronen är tydliga, upprepa behandlingen efter behov. Människor som producerar en hel del öronvax kan behöva behandla sina öron varje vecka. Andra kommer sällan behöver rensa öronen på detta sätt.

Vad är det fizzing ljud?

fizzing eller genomströmning ljud du hör när du sätter droppar väteperoxid i örat är syret i peroxid bubblande av, enligt till New York Eye Öron Infirmary. Denna process lämnar vattnet bakom, som skall tömmas ur öronen.

Vad är riskerna med Öronvax bort med väteperoxid?

Väteperoxid är inte alltid ett säkert val för att ta bort öronvax. Om du tror att du har en öroninfektion, perforerade trumhinnan eller har andra problem med öronen, kontakta din läkare innan du försöker något hem behandlingar. The New York Eye Öron Infirmary konstaterar att spola hörselgången med tvättsprit kommer att torka den efter att ha använt väteperoxid. Detta bör göras för att minska risken för infektion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.